Aliağa Ülkü Ocağı'ndan, Kadına Şiddete Hayır

Aliağa Ülkü Ocağı'ndan, Kadına Şiddete Hayır
Editör: Aliağa Medya
27 Kasım 2022 - 01:53
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Aliağa Ülkü Ocakları tarafından bir kez daha   “Kadına şiddet hayır “ dediler.

Aliağa Ülkü Ocakları tarafından demokrasi meydanında karanfil dağıtım etkinliği düzenlendi . Programa   Aliağa Ülkü ocakları  Başkanı Cağatay Ulu  ve üyeleri n  yanı sıra  MHP  İlçe Başkanı Nuray Aydemir  ve Yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye lâyıksın.”Sözü ile yapılan etkinlikte  ülkü ocakları tarafından demokrasi meydanında  bayanlara karanfil   dağıtıldı.
Etkinlik sonrasından Aliağa Ülkü Ocakları  Başkanı Cağatay Ulu , Türk Toplumundan   ‘Kadın, erkeğin biricik yoldaşı ve çocuklarının anası olmak gibi önemli bir vazifeyle görevlendirildiğini , Daha da önemlisi Türk Milletinin tek bereket  kaynağını  olduğunu dile getiren   Cağatay Ulu “ Dünya tarih sayfalarını incelersek, kadına Türkler kadar değer veren ve yücelten ikinci bir milletin olmadığını çok açık biçimde görebiliriz. Öncelikle belirtmek isterim ki, aile bugün olduğu gibi eski Türklerde de önemli ve değerlidir. Hunlarda, kadın erkeğin tamamlayıcısı olarak kabul edilir ve onsuz hiçbir şey yapılmazdı. Eski Türklerde kadın, Kendisine verilen bir takım haklardan dolayı hanların, hakanların, cengaverlerin önünde saygıyla eğildikleri bir şeref abidesidir .Ve ailede söz sahibi olduğu kadar siyasi ve ekonomik ilişkilerde devlet yönetiminde de söz sahibi olmuştur.
 Peygamberimiz Resûlullah Muhammedü'l Emin (sav)"Ey insanlar! Kadınların haklarına riayet ediniz! Onlara şefkat ve sevgi ile muâmele ediniz! Onlar hakkında Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim" demişti.
Türk yurdunda ve bütün Türk ülkelerindeki erkekler, hanımlarına yeniden atalarımızın hanımlarına verdiği değeri vermeli ve Türk kadınını daima üstün tutmalıdır. Bu vesile ile insanlık dışı yöntemler ile katledilen tüm kadınlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, her ortamda kadına şiddeti lanetliyor ve kınıyoruz.” İfadelerini kullandı