Aliağa TOKİ'de çalışmalar hızlandı. Konutlar 12 ayda tamamlanacak

Aliağa'da 614 Konutluk TOKİ Projesi 1 yılda tamamlanacak

Aliağa TOKİ'de çalışmalar hızlandı. Konutlar 12 ayda tamamlanacak
Editör: Aliağa Medya
07 Aralık 2023 - 14:55

Aliağa'da 314 adet 2+1, 300 adet 3+1 olmak üzere toplam 614 konutun bulunduğu TOKİ projesinden müjdeli haber geldi. 33 Blok, 614 konut, 32 İşyeri ve 1 camiinin bulunduğu Aliağa TOKİ projesinde çalışmalar Ekim ayından itibaren hızlandı. Önce pandemi, ardından küresel ekonomik gelişmeler ve son olarak yaşanan depremler sonucu  gecikmeler yaşanan proje hızla devam ediyor. Daire sahibi vatandaşlar 1 yılda tamamlanacak olan konutlara 2025 ocak ayından itibaren geçmeye başlayacak.   

AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Demir ve Zeki Ateş Proje Sahasında İncelemelerde bulundu
 
Aliağa TOKİ projesinin yüklenicisi firmadan   yapılan açıklamada 614 konut ve 32 dükkânlı Aliağa TOKİ projesinde çalışmaların hızla sürdüğü, konutların teslimatının 13 ay sonra yapılacağı kaydedildi.  AK Parti Aliağa İlçe Başkanı B. Yaşar Demir ve Yerel Yönetimden sorumlu Başkan Yardımcısı  Zeki Ateş, Aliağa TOKİ proje şantiye sahasını ziyaret ederek yapımı devam eden konutlardaki çalışmaları inceledi. Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan İlçe Başkanı Demir ve Yerel Yönetimden sorumlu başkan  yardımcısı  Ateş daireleri gezdi. 

TOKİ Aliağa Projesi yüklenicisi  İnşaat  Yetkilisi: 1 Yılda Tamamlayacağız

Yükleyici Firmanın    Aliağa TOKİ Projesi Şantiye Şefi Sinan Demir projede çalışmaların planlanan program çerçevesinde hızla sürdüğünü kaydetti. 

Şantiye Şefi Sinan Demir şunları söyledi: “Toplamda 33 blok var. 614 konut ve 32 dükkân yapıyoruz. 15 blokta kaba inşaat aşaması bitti. 18 Blokun kaba inşaatı sürüyor. Camiinin temeli hazırlandı. Çalışmalarımızda bir sıkıntı yok. Çok hızlı ilerliyoruz. Normal olarak 2024 yılı sonunda bu projeyi teslim etmeliyiz. Ama biz daha önce teslim etmeyi planlıyoruz. Biz projeyi tamamlayıp TOKİ’ye teslim edeceğiz. TOKİ’nin inceleme ve kabul işlemlerinin ardından 2025 Ocak- Şubattan itibaren burada hak sahipleri dairelerinde oturmaya başlayabilir.” 

Aliağa Projesi bizim gözbebeğimiz. Hızla tamamlayacağız

TOKİ Aliağa Projesi yüklenicisi Firmanın  Aliağa ile birlikte aynı dönemde Adana’da 1200 konut, Nevşehir’de 1000 konutluk projeleri devam ettirdiğini ve bu konutları bitirdiğini kaydeden Sinan Demir, “Türkiye’nin dört bir yanında inşaat ve konut projelerimiz hızla sürüyor. Adana ve Nevşehir’i bitirdik. Aliağa’yı hızla bitireceğiz. İzmir’de Ege Üniversitesi kampüsünde devam eden 6.000 kişi kapasiteli bir yurt projemizi tamamlamak üzereyiz. Aliağa projemiz bizim için gözbebeği bir proje. Burada geçmişte pandemi ve depremler nedeniyle planlanandan daha uzun bir süreç yaşandı. Ancak şu an tam kapasite konutları hızla bitireceğiz” dedi.

Aliağa TOKİ Projesi Yeşil bir Proje

Şantiye Şefi Sinan Demir projedeki yeşillendirme ve peyzaj çalışmalarından da söz ederek “Aliağa projemizde bazı bloklarda kaba inşaat çalışmaları sürerken bazı bloklarda ince işçilikler yapılıyor. Her binamızda aktif ve yoğun bir çalışmamız var. Altyapı ve çevre işlerini de eşgüdümlü olarak birlikte yapıyoruz. TOKİ projesi aslında yeşil bir proje. Sahamızda tam 1673 adet ağaç dikeceğiz.” diye konuştu.  

Daire Sahibi Vatandaşlarımıza ve Tüm Kurumlarımıza teşekkür ediyoruz

Daire sahiplerimiz şantiye sahamızı ziyaret ediyor, onları misafir edip çalışmalar hakkında bilgi veriyoruz. Çok mutlu ve heyecanlı yarılıyorlar buradan. Allahın izniyle vaktinde konutları teslim edip herkesin hayır duasını almak istiyoruz. İhaleyi yapan kurum olarak TOKi Başkanlığı bize çok destek oluyor. Devletimizin her kurumundan, Belediyemizden büyük ilgi alaka ve destek görüyoruz. Herkes bu projenin biran önce tamamlanmasını ve vatandaşlarımızın sıcak yuvalarına geçmesini istiyor. Biz de tüm gücümüzle binaları biran önce tamamlamak için çalışıyoruz. Tüm kurumlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 

AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Demir de yaptığı açıklamada, Aliağa TOKİ projesinin hızla tamamlanması için tüm kurumlarla koordineli şekilde yoğun bir çalışma yürütüldüğünü söyleyerek, “Pandemi, küresel ekonomik gelişmeler ve son olarak da önce İzmir'de ardından Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle olağanüstü bir süreçten geçildi. Birkaç kez projede yeni ihale yapma zorunluluğu doğmuştu. Çevre ve şehircilik başkanlığımıza bağlı TOKİ Başkanlığı tüm bu zorlu süreçleri geride bırakarak Aliağa projemiz için   tüm imkanları seferber etti. Ekim ayından itibaren burada yoğun bir çalışma yapılıyor. Yüklenici firma çok titiz ve sıkı bir çalışma yürütüyor. İnşallah 1 yıl gibi kısa bir sürede bu konutlar tamamlanarak vatandaşlarımıza teslim edilecek.  Aliağa’mıza hayırlı olsun.” dedi.
Haber;İsmail Hakkı Ergün