Aliağa Ticaret Odası'nda Seçim 12 Ekim'de

Aliağa Ticaret Odası'nda Seçim 12 Ekim'de
Editör: Haber Merkezi
14 Eylül 2022 - 00:35
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı 365 oda ve borsada yasal seçim süreci başladı. TOBB bünyesindeki Aliağa Ticaret Odası’nda Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri Seçiminin 12 Ekim’de yapılacağı açıklandı.

İş dünyasının çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde 365 oda ve borsa bulunuyor. Odalarda Ekim ve Kasım aylarında seçimler yapılacak. Önce Oda meslek komiteleri, ardından oda meclisleri ve en son da TOBB Başkanı seçilecek. Aliağa İlçe Seçim Kurulu tarafından Aliağa Ticaret Odası seçim takvimi onaylandı. Buna göre Aliağa Ticaret Odası’nda da seçimler 12 Ekim 2022 Çarşamba günü yapılacak. 

Aliağa Ticaret Odası’nın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “5174 Sayılı Odalar ve Borsalar Kanununun 81. ve 84. maddelerine göre 2022 yılı Ekim/Kasım ayları içerisinde Oda ve Borsa organ seçimleri yapılacağından, Türkiye Odalar ve Borsalar Seçimleri hakkındaki yönetmeliğin 10.maddesi gereğince Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri seçiminin yapılacağı seçim takvimi Aliağa İlçe Seçim Kurulu tarafından onaylanmış olup; 12 Ekim 2022 Çarşamba günü Odamız Hizmet Binası'nda saat 09:00 ve 17:00 arasında Odamız Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri Seçimi yapılacaktır. Seçimin ülkemize, ilçemize ve üyelerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederiz. Üyelerimize önemle duyurulur.”