Aliağa Sivaslılar Derneği "Aşık Veysel Etkinliği" düzenledi

Aliağa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlediği gecede Aşık Veysel’i anıldı.

Aliağa Sivaslılar Derneği "Aşık Veysel Etkinliği" düzenledi
Editör: Aliağa Medya
16 Kasım 2021 - 14:41
Halk eğitim merkezindeki konferans salonunda anma programına , İzmir Sivaslılar Vakfı Başkanı Zeki Karaoğlu, İzmir ve Ege Bölgesi Sivaslılar Federasyon Başkanı İnan Demirkıran ve yönetimi, Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nilgün Derenoğlu,AK Parti İlçe Başkanı Hamdi Erdem ,Aliağa Alevi Kültür Derneği Başkanı Celal Süslü   Aliağa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamit Çelik, dernek üyeleri ve davetliler katılım gösterdi.
Açılış konuşmasına da  Aliağa Sivaslılar Derneği başkanı Hamit Çelik “Aşık Veysel hakka ve insanlara aşık bir insandı” diyen Başkan Karaosmanoğlu, Aşık Veysel’in bir sevgi ve gönül insanı olduğunu belirtti. Çelİk” “Burada Aşık Veysel’i anmak için toplandık. Katılım beklentimizden az oldu. Bunun için bir serzenişte bulunmak istedim. Sizler bize yetersiniz. Aşık Veysel, Sivas’ın kıymetli bir değeridir. Ünü Türkiye sınırlarını aşan bir ozanın anma gecesini yaparken tabii ki bazı eksiklikler görüyoruz. Fakat bunda kabahat bizim değildir. Ben bir Sivaslı olmaktan her zaman gurur duydum. Gurur duymaya da devam edeceğim. Çünkü bugün onurla, gururla ifade ettiğimiz Cumhuriyet’in temelleri orada atıldı. Nice Aşık Veysel’ler yetişti. Gecemiz hepimize hayırlı olsun.” Dedi.
Aşık Veysel’in hayatının konu edinen sinevizyon gösterisinden sonra  Anma Programında, Kültür Bakanlığı Sivas Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından büyük usta Aşık Veysel’in eserleri seslendirildi. Halk Merkezinde gerçekleştirilen Anma Programına Aşık Veysel Türküleri sevenler, hem büyük ustayı anarken hem de onun eşsiz ve unutulmaz eserlerini dinleme imkanı buldu.