Aliağa Sahil Bandında Balık Satış Polemiği

Balık avı yasağının kalkmasıyla birlikte yurdun değişik yerlerinden gelerek Aliağa ilçesinde trolle avlanan balıkçıların  geçmiş yıllarda olduğu gibi sahilde bandında  perakende satış yapmasını  Beled

Aliağa Sahil Bandında Balık Satış Polemiği
Editör: Aliağa Medya
03 Eylül 2019 - 22:59
Balık avı yasağının kalkmasıyla birlikte yurdun değişik yerlerinden gelerek Aliağa ilçesinde trolle avlanan balıkçıların  geçmiş yıllarda olduğu gibi sahilde bandında  perakende satış yapmasını  Belediye zabıtaları  tarafından izin verilmedi .

Daha önceki  senelerde olduğu  gibi  trol teknelerinin Aliağa sahil bandına yanaşarak vatandaşlara satış yapmasının haksız rekabete yol açtığını belirten Aliağa’da  balık satan esnaflar , bu senede  perakende satışın durdurulması istemiyle şikayetçi oldu. Şikayet üzerine trol teknelerinden yapılan balık satışı belediye zabıta ekiplerince durduruldu. Ucuz ve taze balık satışı teknelerin yanında biriken vatandaşlar  balık alamadı. Satış sırasında herhangi bir olay yaşanmaması için polis ekiplerinin de tedbir aldığı görüldü.

İddialara  göre yeşil ruhsatlı trol teknelerinin  avlandıkları  balıkların   tekne üzerinden karaya çıkarmamak şartıyla  toptan ve perakende satış yapma haklarının  bulunduğu öğrenildi.