Aliağa Petkim Spor 4 haftadır galibiyete hasret

TOFAŞ: 97 - Aliağa Petkim: 83 ING Basketbol Süper Ligi’nin 4. Haftasında TOFAŞ kendi sahasında , Aliağa Petkim Spor'u 97-83’lük skorla mağlup etti.Bu sonuçla Tofaş ligde 3. galibiyetini alırken Aliağa Petkimspor ise 4. maçında 4. yenilgisini yaşadı.

Aliağa Petkim Spor 4 haftadır galibiyete hasret
Editör: Aliağa Medya
17 Ekim 2021 - 18:48
Son haftalarda lig ve Avrupa’da istediği sonuçları alamayan TOFAŞ, ING Basketbol Süper Ligi’nin 4. haftasında Aliağa Petkimspor karşı karşıya geldi. Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan maçı son çeyrekteki performansıyla ev sahibi Tofaş 97-83’lük skorla kazandı.
Karşılaşmanın   İlk periyodunda her  iki takım da dengeli hücum ederken, Aliağa Petkim Spor  istediği üstünlüğü rakibi önünde kuramazken, ilk periyot 18-18’lik beraberlikle sonuçlandı.
İkici periyotta Aliağa  temsilcisi   oyuna hızlı başlayan taraf oldu . Aliağa Petkim Spor  başarılı üç’lük atışlarla  soyunma odasına  44-45 önde giden taraf oldu.
Üçüncü periyoda ise daha iyi başlayan takım TOFAŞ  daha iyi hücum etmeye başladı. Petkimspor ise Foreman’ın üçlükleri ile maçın içinde yer almaya çalıştı. Ev sahibi oyuncusu , Zubzic’in de devreye girmesiyle farkı artırdı. Aliağa Petkim Spor  son bölümde yaptığı başarılı alan savunmasında  ev sahibi takımın hücumdan boş dönmesini değerlendirince farkı eritip üçüncü  69-69’luk eşitlikle gidilmesini sağladı.
İlk yarısı dengede giden, son periyoduna eşitlikle girilen müsabakanın final çeyreğinde  ise karşılıklı top kayıplarıyla başladı. Karşılaşma  boyunca süren çekişme son bölüme de yansıdı. Ev sahibi takım oyuncusu  Cruz gene takıma sayılarıyla hayat verirken, Aliağa Petkim spor oyuncusu  Foreman oyundan çıkıncaya kadar takımını  sırtladı. Cook, Sheppard ve Cruz’un etkili oyunları da son periyotta kontrolü ele alan Tofaş karşılaşmayı 97-83 kazandı.
Maç’ta Tofaş’ta Francisco Saldivar 24 sayı kaydetti. Aliağa Petkim Spor’da ise Justin Foreman 22 sayıyla mücadeleyi noktaladı.

Salon: TOFAŞ

Hakemler: Mehmet Şahin, Serhat Büker, Musa Kazım Çetin
TOFAŞ: Cruz 27, Cook 17, Zubcic 13, Berk Uğurlu 4, Muhsin Yaşar 13, Emre Tanışan 5, Shepherd 10, Berke Büyüktuncel, Kıvanç Çöl, Yiğit Arslan 3, Bora Satır, Simmons 5
Aliağa Petkim: Conger, Foreman 22, Planinic 16, Browne 18, Nusret Yıldırım 11, Sinan Sağlam, Boran Güler, Yiğit Karalar, Metehan Akyel 2, Erol Can Çinko 2, Aldridge 12
1. Periyot: 18-18
Devre: 44-45
3. Periyot: 69-69

Beş faulle çıkanlar: 34.01 Aldridge, 34.28 Foreman (Aliağa Petkim)

HABER :İsmail Hakkı Ergün