Aliağa Ortaokulu kapılarını Avrupa'ya açıyor!

  Aliağa Ortaokulu kapılarını Avrupa'ya açıyor!
Editör: Aliağa Medya
02 Aralık 2020 - 00:59
İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Aliağa Ortaokulu  Güzellik dünyayı kurtaracak! Bulalım ve koruyalım!” sloganıyla yola çıktığı , AB Erasmus+  stratejik okul ortaklığı projesi ,   yaklaşık 260 bin TL hibeye hak kazandı . Proje  İtalya koordinatörlüğünde Türkiye, Norveç, İspanya, Portekiz ve Bulgaristan’dan 6 farklı okulun katılımıyla gerçekleştirilecek  ve 2020-2022 yılları arasında uygulanacaktır.
Aliağa Ortaokulu'nun hazırlamış olduğu projesin konusu hakkında bilgi veren okul müdürü Leyla Dokuzoğlu, projenin yaşadığımız dünyada, gençlere içlerindeki ve çevrelerindeki güzelliği gözlemleme ve takdir etmenin öğretilmesi gerektiği fikrinden doğduğunu söyledi. Dokuzoğlu ”Gençlerin , her geçen gün daha fazla medya ve internet dünyasına hapsolmakta, kendileriyle ve gerçek dünyayla iletişimlerini kaybetmektedirler. Gençler, başkaları tarafından yapılan anormallikleri ve yanlış seçimleri kabul etmekte ve bu yanlışlar da maalesef artık yaygın bir uygulama haline gelmektedir. Dünya, giderek artan bir şekilde ortak malların korunması yerine kendi mallarının korunmasına odaklanan insanlarla dolu. Değişen ve kötüleşen bir dünyada, gençler farkındalıkları ve müdahaleleri olmadan geleceklerini yaşama riskini taşıyorlar. GÜZELLİK, insanların içindeki ve etrafındaki sonsuz güzelliği keşfetmek, onları korumak ve daha iyi bir dünya inşa etmek için gereken yetkinlikleri edinmek için birçok fırsat sunacak. Bu nedenle, etik kararlar vererek çocukların içlerindeki ve etrafındaki güzelliği keşfetmelerine yardımcı olmayı, bu güzelliği korumak için fırsatlar, deneyimler ve araçlar sağlamayı amaçlıyoruz. “ dedi.
“İyi bir toplum, İyi bir dünya”
Hedeflerine  ulaşmak için, öğrenciler, öğretmenler ve veliler üzerinde doğrudan etki yaratacak somut sonuçlar üretecek faaliyetler planladıklarınıbelirten  Okul Müdürü Leyla Dokuzoğlu “ Öğrenciler güzelliği 6 farklı alanda arayıp keşfedecekler, bunlar;   Ben Ve Diğerleri , Gıda, Spor, Doğa ,Sanat ve Mimarlık , Müzik Ve Dans olup  farklı kültürel miraslardan kaynaklanan farklı güzellik türlerini keşfedip karşılaştırabilecekler, farklılıklara saygı duymayı öğrenecekler ve daha iyi bir toplum, daha iyi bir dünya yaratma adına gönüllü toplum hizmeti programlarına dahil olacaklardır. “şeklinde konuştu
Güzellik Dünyayı Kurtaracak: Keşfedin Ve Koruyun!
Aliağa Ortaokulu İngilizce öğretmeni Gülcay Baykal kordinatörlüğünde yürüttülen   Erasmus projesi için; proje etkinliklerinin, yaşanan pandemiden dolayı online olarak başlandı.
İngilizce Öğretmeni  Gülcay Baykal  Tüm dünya çapında yaygın olan  Mystery Skype– Global tahmin oyunu etkinliği ile İngilizce soru-cevap yöntemi kullanılarak öğrenciler proje ortaklarını eğlenceli bir şekilde keşfettilerini vurgulayan Baykal” Video konferans olarak gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler sadece evet/hayır soruları sorarak, görüşme yaptıkları sınıfın hangi ülkede olduklarını buldular.“ ifadelerini kullandı