Aliağa'nın mavi bayraklı plajları

Aliağa'nın mavi bayraklı plajları
Editör: Aliağa Medya
16 Temmuz 2023 - 19:24
İzmir sahilindeki birçok plaj mavi bayraklı olarak belirlendi. Bu plajlar, ziyaretçilere sağlıklı ve güvenli bir deniz keyfi sunmak için sürekli denetlenmekte ve iyileştirilmekte. İzmir’deki  mavi bayraklı  Plajlardan iki tanesi Aliağa İlçesinde yer almaktadır.
Mavi bayraklı plajı ve sayısız sosyal yaşam olanaklarıyla bölge halkının akınına uğrayan Aliağa ilçesindeki  Ağapark Plajı ; Yürüyüş parkurları, spor sahaları, piknik alanları, kafeterya, oyun kafesi, fastfood restaurantları, alacart restaurantı, otoparkı, güvenlik hizmeti, sağlık odası, bebek bakım odaları, mescid ve modern yaşam alanlarıyla hem eğlenceyi hem de ekonomik tatili bir arada sunuyor.
Sıcak yaz günlerinde bölge halkın  ilk tercihleri arasında yer alan Ağapark’da , Vatandaşlar güvenil   Kum, güneş ve denizin tadını doyasıya çıkarıyor.

          "Polis Plajı"

Aliağa ilçesin  ikinci Mavi  Bayraklı  plajlardan biri olan  temiz denizin yanı sıra Denizi kum yapısına sahip olan Polis Plajı,n‘da  Mangal alanı ve piknik masaları bulunan özel alan bulunmakta. Yiyecek ve içecek satışı yapılan kafe ve restoran hizmeti, Tuvalet, duşakabin ve soyunma kabinleri bulunan plaj bölge halkın tercileri arasında yer almaktadır.
     
" Gelecekte turizmin önemli merkezlerinden biri olmayı hedefliyor"


Yaz aylarında özellikle hafta sonları kent dışından çok sayıda günübirlikçi misafiri ağırlayan ve büyük bir sanayi merkezi olmasının yanı sıra çok sayıda tarihi dokuyu da içerisinde barındıran Aliağa, 5 Kilometreyi aşan sahil şeridi, Turizm Cenneti Yeni Şakran sahilleri, antik kentleri, Kuş Cenneti, Şelalesi ve kendine has doğal güzellikleri ile Gelecekte turizmin önemli merkezlerinden biri olmayı hedefliyor