Aliağa'nın Mavi Bayrak gururu 4. Sezonunda

Ağapark, Mavi bayrağı 4. Kez göndere çekiyor

Aliağa'nın Mavi Bayrak gururu 4. Sezonunda
Editör: Aliağa Medya
26 Haziran 2020 - 00:07
Yüzme suyu kalitesi, çevre eğitimi, bilgilendirme, çevre yönetimi ve can güvenliğini güvence altına alarak uluslararası kriterleri yerine getiren İzmir’in ve Aliağa’nın İncisi Ağapark, bu sezon 4. Kez Mavi Bayrağı göndere çekiyor. Mavi Bayrak kriterlerini 4 yıldan bu yana kesintisiz yerine getiren ve temiz denizi, sağlıklı, güvenli ve huzurlu tatil koşullarıyla İzmir’in gururu olan Ağapark 26 Haziran Cuma günü saat 11.00’de mavi Bayrağını göndere çekerek sezonu resmen açıyor. 
Ağapark’ta bugün saat 11.00’de yapılacak Mavi Bayrak töreni, covid-19 salgını tehlikesine karşı sosyal mesafe kuralları gözetilerek yapılacak. 
Aliağa Belediyesi’nin 170 dönüm alan üzerine inşa ederek bölge halkının hizmetine sunduğu ve beş yıldızlı otellerin plajlarını aratmayan kumsalı, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, oturma yerleri, spor sahaları, piknik alanları, çocuk yüzme havuzu, sosyal yaşam mekanları ile hem eğlenceyi hem de dinlenceyi bir arada sunan Ağapark, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRKÇEV) değerlendirmeleri sonucunda ilk kez 2017 yılında mavi bayrak ile taçlandırıldı. Devam eden 4 sezonda kesintisiz mavi Bayrak kriterlerini karşılayan tesis tatilcilere modern ve sağlıklı koşullarda deniz ve tatil keyfi sunuyor. 
Mavi Bayrak Nedir?
Mavi Bayrak, gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülüdür. Bu kriterleri başında temizlik ve güvenlik gelmektedir. Türkiye'de TÜRÇEV verilerine göre 463 tane mavi bayraklı plaj vardır. Bu plajlardan biri de Aliağa’nın gözde plaj tesisi Ağapark’tır. 
Mavi Bayrak, bir yıl geçerliliği olan, belirli kriterleri taşıyan plaj ve marinalara verilen bir çevre ödülüdür. Plajlar için başta temiz deniz suyu, sonrasında güvenilir bir ortam demektir. Bunun için plajlar sürekli kontrol edilir. Ağapark, 2017 yılından başlayarak 4 yıldır üst üste Mavi Bayrak’a sahip olarak büyük bir başarıya imza attı. 
Mavi Bayraklı plaj ödülünü kazanmak için FEE yani Foundation for Environmental Education-Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından belirlenen kriterlerin yerine getirilmesi gerekir. Bu kriterler; yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi, çevre eğitimi ve can güvenliği ana başlığı altında toplanır