Aliağa'nın Kuzeyindeki Kırsal mahalleri  kısıtlamaya büyük oradan riayet ediyor.

Aliağa’nın Kuzeyindeki Kırsal mahalleri  kısıtlamaya büyük oradan riayet ediyor.

Aliağa'nın Kuzeyindeki Kırsal mahalleri  kısıtlamaya büyük oradan riayet ediyor.
Editör: Aliağa Medya
06 Mayıs 2021 - 03:43

İzmir'in Aliağa ilçesinde, tam kapanmaya yönelik tedbirler yoğun bir şekilde devam ederken, Tarım ve Hayvancılık üretimindeki çiftçiler üretimlerini aksatmadan devam ediyorlar.
 Aliağa ilçesinin kuzey bölgesinde bulunan kırsal  mahallerinde pandemiyle mücadele kapsamında ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasına büyük oranda uydu. Kırsal mahallerdeki meydanlar ve sokakların kapanmayla boş olduğu gözlendi.


Şakran mahallesindeki Vatandaşlar evlerine en yakın noktalarda alışveriş yaparken, ihtiyaçlarını karşılamasının ardından evlerinin yolunu tuttu.
Yükseköy ,Kapıkaya ,Hacıömerli, Bahçedere ,Aşağı Şakran  ve Çaltılıdere mahallerde yaşayan vatandaşlar, tarımsal ve hayvancılık faaliyetlerine ise devam ediyor. ‘Çiftçi Belgesi' olan üreticiler; bağ, bahçe ve bostan işleriyle uğraşarak tarımsal üretimini sürdürüyor, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar ise ekonomiye katkıda bulunuyor.
Şakran  mahalle Muhtarı  Metin Yıldız  mahalle sakinlerin kısıtlamaları büyük oranda  uyduğunu söyleyen Yıldız “ Vatandaşlarımız  evlerine en yakın noktalarda alışveriş yapıyorlar. Jandarma  ekiplerimiz canla başla çalışıyor. Kısıtlamalara Uymayanların hakkında gerekli işlemleri yapıyor .Ekipler vatandaşların kısıtlamaları uymaları için zaman zaman anons yapıyor dedi.