Aliağa'nın kanayan yarası :  OTOGAR 

Vatandaşlar, Her geçen gün devasa yatırımların yapıldığı, nüfusun giderek arttığı sanayi ve ticaret kenti Aliağa’da otogar olmamasına anlam veremiyorlar.

 Aliağa'nın kanayan yarası :  OTOGAR 
Editör: Aliağa Medya
22 Ocak 2020 - 12:42
Her geçen gün devasa yatırımların yapıldığı, nüfusun giderek arttığı sanayi ve ticaret kentinde otogar olmaması,  Aliağa İlçesinde  yaşayan vatandaşların yanı sıra ilçeye dışarıdan gelen vatandaşlar tarafından da şaşkınlıkla karşılanıyor.
Aliağa Kooperatif Başkanın   Himmet Önder       Aliağa  İlçesine  otogar yapılmasını  ve 1990  yılların sonunda inşa edilen  Aliağa 75. Yıl Otogarı, Aliağa Belediyesi tarafından verilen  2007 yılında Meslek Yüksek Okulu olarak kullanılması için Ege Üniversitesi’ne tahsis  edilen  yerin   tekrar otogar  olarak tahsis edilmesini  veya   yeni bir otogar istedi.
 Aliağa İlçesinde otobüs  şoför  esnafın  otogar  sıkıntısını dile getiren  S.S. 60 No.lu Aliağa Yolcu Taşıyıcılar Kooperatifi  başkanı Himmet Önder.,” Şehir içi ulaşımı sağlayan minibüsler ile yolcu taşıma amaçlı ilçe dışından gelen minibüs ve otobüsler, ilçenin farklı noktalarında yolcu indirip bindiriyor. Bu durum özellikle trafik akışının yoğun olduğu ana arterlerde sıkıntıya neden oluyor. İlçemiz  nüfusu 100 bine yaklaşıyor  ve trafiğin her geçen gün yoğunlaştığı ilçede mutlaka bir şehirlerarası otobüs terminali olması gerekmektedir.” dedi.
“Cezai İşlem Uygulanıyor”
  Otobüs işletme sahiplerin  araçlarının park edecek yer bulamadıklarını belirten  Başkan  Himmet Önder ”Mahalle arasındaki cadde ve sokaklara    otobüsleri  park ettikleri zaman trafik ekipleri tarafından cezai işlem  uygulandığını  söyledi.
Başkan  Himmet Önder “ Arkadaşlarımız  taşıma işi bitiminde  araçlarını park edecek yer bulamıyor. Bazı arkadaşlarımız eski garajdaki  alana getirdiğinde yerin küçük olmamasından dolayı araçlar sığmıyor . Tutun ki İzmir _Aliağa Hattında çalışan otobüslerden servis taşımacılığına  yapan bu otobüsler  nasıl sığacak. Buraya park eden araçlar asfalt olmaması nedeniyle toz toprak çamur içinde kalıyor. Onunda geçtik  .Buraya baktığınızda atılan çöpler göreceksiniz.    Mahalle arasında  araçları park ettiğimizde  zaman zaman cezai işlem uygulanıyor. “ dedi.
“Biran Önce Otogar Yapılmalı”
 Başkan Himmet Önder  Hızla gelişen sanayi kenti  Aliağa ilçesinde  biran önce  Otogarın yapılmasını  için idarecilerin bu konuda bir an önce çalışma yapmasının gerekli olduğunu  vurgulayan Başkan  Önder”  Aliağa 75 .Yıl otogarın yeri gördüğünüz gibi ileri dönük   İzmir Kuzeyinde  bulunan Bakırçay havzasındaki ilçelere otobüsleri hitap edecek vaziyette yapılmış. Dikilii Kınık,Bergama ilçelerinde  ve Diğer illerde  gelen otobüsler  bu garajı girerek    vatandaşlar burada İZBAN’la   İzmir’den gidecek yerlere  rahatlıkla gidebilirdi. “şeklinde konuştu.