Aliağa'nın İlk ve Tek Sanal Marketi - Güven Getiriyor

Aliağa'nın İlk ve Tek Sanal Marketi - Güven Getiriyor
Editör: Aliağa Medya
03 Aralık 2020 - 02:48
Temmuz ayından bu yana Aliağa’da çok sık karşılaştığımız mor renkli motorlar ve arabalar var. Açıldığı günden bu yana gitmedikleri bölge girmedikleri apartman kalmamış. Hizmetlerini denedik ve karşılaştığımız hizmet bizi çok memnun etti. Biz de aliagadan.com’u daha yakından tanımak için onlarla bir röportaj yapmaya karar verdik. Çok kolay ulaştık ama röportaj yerine karar verirken biraz zorlandık. Pandemi döneminde depolarına dışarıdan kimseyi almıyorlar. Özel bir dezenfeksiyon yöntemi kullanıyorlar. Ozon teknolojisi. Biz de bu görüşmemizi, uzaktan görüntülü şekilde yapabildik. 

aliagadan.com nedir? Sizin aliagadan.com’daki göreviniz nedir?

-Ben açıldığı günden bu yana aliagadan.com’da yönetici olarak çalışıyorum. aliagadan.com nedir sorusuna da”En Yakın Marketiniz” diye cevap verebilirim. İnternet üzerinden evinizin tüm ihtiyaçlarını gün içinde size getiren online bir markettir.

Neler alabiliyoruz aliagadan.com’dan. Sadece internet üzerinden mi sipariş alıyorsunuz?

-Ürün çeşitliliğimizi her gün geliştiriyoruz. Depomuza günlük gelen taze manav ürünleri, temizlik malzemelerinden kişisel bakım ürünlerine kadar market ürünleri, pet shop ve anne-bebek ürünleri, kasap ve kahvaltılık ürünler. İhtiyacınız olan her şeyi bulabilirsiniz. Müşterilerimiz de bize ürün yelpazemizi geliştirmemiz konusunda çok katkı sağlıyor. İstedikleri bir ürün olduğunda bize iletiyorlar ve en kısa sürede tedarik anlaşmalarımızı yapıyoruz.

Sadece Aliağa merkeze mi dağıtım yapıyorsunuz?
-Aliağa sınırları içinde bulunan her yere sipariş teslim ediyoruz. Şakrandan Helvacı’ya kadar her yerden müşterilerimiz var. Teslimatı 3.90 TL gibi çok uygun bir ücret karşılığında gerçekleştiriyoruz. 

Pandemi döneminde zor bir göreviniz var, kendinizi salgına karşı nasıl koruyorsunuz?

   - Hijyen, en hassas olduğumuz konulardan biri. Hizmetimize başladığımızda da salgın vardı ve önlemlerimiz o günden bu yana devam ediyor. Depomuz gün içinde periyodik olarak, yüksek ozon teknolojisi ile dezenfekte ediliyor. Biz sahada çalıştığımız ve müşterilerimizle aynı havayı soluduğumuz için testlerimiz periyodik olarak yaptırılıyor. Siperliklerimiz, maske ve dezenfektanlarımız var. Her teslimatın öncesinde ve sonrasında rutin olarak uyguladığımız dezenfeksiyon ritüelimiz var. 

Ozon teknolojisi ile dezenfeksiyon nedir?

Ozon kelimesini ilk duyduğumuz alan tıp oldu. Ozon tedavisi sıkça kulağımıza çalındı.
Ozon, hammaddesi oksijen olan bir gaz. Atmosferin alt kısımlarında doğal olarak bulunan bir gaz. Ozon gazı özel bir tepkime işleminden geçirilerek virüs, bakteri, spor, kist, hava kirliliği ve kokuya karşı temizlik işlemi gerçekleştiriyor. Ozon gazı kimyasal içermeyen, kalıntı ve koku bırakmayan bir temizleyici madde ve dezenfeksiyon etkisi diğer tüm kimyasallara göre 3 bin kat fazla.

Aliağa sizi kabullendi mi? Bölgedeki tek sanal marketi sizsiniz, iş yoğunluğunuz nasıl? Memnuniyet oranı nedir?

Her geçen gün daha hızlı büyüyoruz. %100 Aliağa sermayesiyle kurulmuş bir ALİAĞA şirketiyiz. Hepimiz zaten buranın çocuklarıyız. Aliağa insanının bize bu kadar hızlı alışması ve sevmesi bu yüzden olabilir. Talep yoğun. Her geçen gün de yeni insanlar ailemize katılıyor. Müşterilerimizin memnun kalması için elimizden geleni yapıyoruz. Genel olarak da çok olumlu şeyler duyuyoruz. Sadece teşekkür etmek için bile arayanlar oluyor. Biz de işimize daha sıkı sarılıyoruz.


Aliağa’da pandemiden ve online marketinizden (aliagadan.com) sonra nasıl değişiklikler oldu?

Pandemi süreci ile birlikte geleneksel ticaret internete hızlı bir giriş yaptı. Bir çok işletme hızla gelişen e-ticaret alanında yerini almak zorunda kaldı. Aliağa esnafımızın internete daha fazla önem vermesine doğrudan ya da dolaylı aliagadan.com olarak katkımızın olduğunu düşünüyoruz. Bu Aliağa’mız için önemli bir gelişme. 

Yoğunluktan bahsettiniz, en çok zorlandığınız konu nedir?

Teknolojik altyapımız sürekli gelişiyor. Yazılım ekibimiz, çalışanların ve aliagadan.com’un performans ve işleyiş raporlarına göre yeni yöntemlerle altyapımızı geliştiriyor. Her zaman daha iyi ve kusursuz hizmet verebilmek için yazılımlardan faydalanıyoruz. Zorlanmaya fırsatımız olmadan çözümler önümüze sunulmuş oluyor. 

Sadece kredi kartıyla mı ödeme alıyorsunuz?

Hayır, kredi kartı tek ödeme seçeneğimiz değil. Kapıda ödeme sistemi ile de çalışıyoruz. Nakit, kredi kartı, sodexo ve petkoop anlaşması ile kapıda ödeme yapılabiliyor. Petkoop anlaşmasıyla 2 taksitle ödeme yapılabiliyor. Sodexo ve petkoop ödeme yöntemi online market sektöründe bir “ilk” olma özelliğini taşıyor. Çok güzel tepkiler alıyoruz bu konuda. 






Son olarak ne söylemek istersiniz Aliağa Halkı’na? 

İçinde bulunduğumuz bu zor dönemi birlikte atlatabiliriz. Hepimiz pandemiye karşı kişisel olarak önlemlerimizi almalıyız. Biliyoruz ki birimizin sağlığı, tüm toplumun sağlığıdır. En kısa zamanda, sağlık ve güvenle eski güzel günlere dönmeyi umut ediyoruz