Aliağa'nın güzel psikoloğu  Buket  , hayalini gerçekleştirdi

 Aliağa’nın  güzel  uzman Klinik Psikolog Buket Güven , hayalini gerçekleştirdi

Aliağa'nın güzel psikoloğu  Buket  , hayalini gerçekleştirdi
Editör: Aliağa Medya
01 Aralık 2020 - 02:49
Aliağa’da doğup büyüyen 26 yaşındaki Buket Güven , hayalini kurduğu mesleğe kavuştu.  16 yaşında Lise’de okurken , psikolog olmaya karar veren ve bu hayali için çok çalışan Buket , üniversite sınavından sonra tercihini yaparken Ortadoğu Teknik Üniversitesi Psikoloji bölümü yazdı. Hayaline ulaşabileceği eğitimi ve diplomayı almak isteyen Buket , Ortadoğu Teknik Üniversitesi Psikoloji bölümü Kazandı. Eğitimini tamamlayan Buket Güven  çok sevdiği   Aliağa kentinde  Güven Psikoljik Danışmanlık merkezini açtı.
Kültür Mahallesi  Fevzi paşa caddesi  No 56 ve   2.katta hizmet veren Güven  Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nin açılışına Aliağa Belediyesi Personel Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu ,CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ,İYİ parti Yavuz Adar  ve Yönetim kurulu üyeleri ,Oda başkanları Ömer Ertürk, Serdar Berk, Salih Yiyitalp, Belediye Meclis üyeleri Savaş Dağdeviren ve Sedat Sarı  ile çok sayıda aile yakını ve davetli katıldı
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler  uzman klinik psikolog  Buket Güven’i tebrik etti.
Açılış sonrası konuşan Uzman Klinik Psikolog Buket Güven , “Bugün davetimize katılan, yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Oldukça heyecanlıyım. Aliağa  için iyi şeyler yapmak istiyorum. Bizim için yeni bir başlangıç ve güzel başlangıçlar yaptık. Çok kişiyle iletişim halindeyiz ve aldığım geri dönüşler böyle bir ihtiyacın olduğunu görüyorum.16  yaşında psikolog olmaya kara verdim .10 sene hep bunun hayalin peşinde koştum. Bununla ilgili lise eğitimi tamamladım .Üniversite imtihanına girerek  Ortadoğu teknik üniversitesi psikoloji bölümüne giderek  buradan mezun olarak hayalimi gerçekleştirdim .Lisans stajımı Ege Üniversitesi  Tıp Fakültesi Ana bilim dalında  tamamladım. Daha sonra   ben bu psikoloj mesleğini yapacaksam ve aktif rol oynayacaksam  sadece bir psikolog değil  bunun üzerine bir unvan katarak Uzman klinik psikoloji ünvanı için İstanbul Arel  üniversitesi  klinik psikoloji yüksek lisansında sağlık psikolojisiyle bütünleştirerek   yüksek lisansımı tamamladım.
klinik psikiyatri alanında  psikiyatri rahatsızlıklardan tutunda  uyku problemleri i gibi bir çok şey de yardımcı oluyoruz. Birde sağlık psikolojinde de Alkol madde bağımlıkları, yemek bozuklukluları, stres  ve streste baş etme ,   Yetişkin, Çocuk ve Ergenlerle bireysel terapi yapmakta olan Mutlu, Depresyon, Panik atak, Fobiler, OKB (obsesif-kompulsif bozukluk), İlişki Odaklı Terapi, Kişilik Tipleri, Aile Çalışmaları (çocuk-ergen-aile iletişimi, çocuklarda davranış problemleri ve gelişim süreçleri), Sınav Stresi, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu, Dikkat Eksikliği Bozukluğu alanlarında hizmet vermekteyiz .Merkezimiz Aliağa’ya ve bize hayırlı ve uğurlu olsun” Dedi.
Aliağa’nın tanınmış Esnaflarından  Baba Arif Güven, “Kızımın hayatında başarılı olması için her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Kızımın bu başarısı bizi gurur sahibi yaptı. Allah herkese başarılı evlat nasip etsin “diye konuştu.