Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek'den üç aylar ve Regaib Kandili mesajı

Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek'den üç aylar ve Regaib Kandili mesajı
Editör: Aliağa Medya
18 Şubat 2021 - 09:41
Aliağa  İlçe  Müftüsü Süleyman Demiryürek , 3 Aylar ve Regaip Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Müftü Demiryürek mesajında; “13 Şubat 2021 Cumartesi günü Ramazan'ı Şerif ayının habercisi üç ayların birincisi olan Receb-i Şerif ayına girdik. Bu mübarek ayların tüm İslam alemi için, ülkemiz için ,milletimiz için hayırlara vesile olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz. Halk arasında üç aylar diye bilinen Receb, Şaban, Ramazan aylarını kıymetli kılan bu ayların içinde meydana gelmiş olan Müslümanlar ve insanlık alemi için büyük önem taşıyan bir takım hadiselerin, mucizelerin yaşanmış olmasıdır."dedi

“Tövbe Edip Geçmişin Muhasebesini Yapmalı”
Allah’ın   bazı mekan  ve zamanlarını  diğerlerine göre  daha feyizli ve mübarek kıldığını hatırlatan Müfftü Demiryürek “Recep tohum ekme , Şaban sulama , Ramazan ise hasat ayıdır. Rabbim bu ikramlardan mahrum bırakmasın.
“Ey iman edenler! Allah’a itaatsizlikten sakının. Herkes yarın için ne hazırladığına baksın. Allah’a itaatsizlikten sakının; şüphesiz Allah yapıp ettiklerinizden haberdardır.”
                Bu ayetin ışığında ahirete bugünden hazırlık yapma noktasında bizim için fırsat olan ve hayatımızın muhasebesini yapmamıza vesile olan bu üç aylarda dört tane mübarek gece bulunmaktadır “ dedi

“Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine sığınmalıyız”

İslam aleminin üç ayların manevi iklimine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Müftü  Demiryürek  Mübarek gece ve günleri fırsat bilerek bilinçlenmemiz gerektiğini söyledi
 Süleyman Demiryürek” Bunlardan birincisi; bu gece idrak edeceğimiz Regaip Kandilidir. Regaip çok bağış ve bol İhsan demektir. Bu gece geçmiş günahlarımızın ve hatalarımızın bağışlanması için Rabbimize el açacağız.Hayatın dünyadan ve dünyalıktan ibaret olmadığını,müslümanın maneviyatıyla varlığına değer kattığını her zamankinden daha fazla idrak edeceğiz.
                İkinci gece  Recep ayının 27. Gecesi Miraç Gecesidir. Miraç gecesi yaratılmışlar içinde hiçbir beşere verilmeyen ikramın, ihsanın alemlerin efendisi olan Hz Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellem'e verildiği gecenin adıdır.
                Bu gece peygamber efendimizin meleklerin bile gidemedikleri, göremedikleri, bilemedikleri, çıkamadıkları   yerlere Allah'ın izniyle çıktığı ;ötelerin ötesini gördüğü ve dönüş yolculuğunda ümmetini de unutmayarak rabbimizin bize en güzel hediyelerinden birisi olan namaz hediyesini getirdiği gecenin adıdır Miraç.
                Üçüncü gece Şaban-ı Şerif'in 15. gecesi BERAT GECESİ hidayet rehberimiz olan Kur'an-ı Kerim'in dünya semasına indiği , müminlerin kurtuluş beratını aldıkları gecenin adı, her daim yönümüzün ve istikametimizin Beytullah yönünde olduğu şuurunu hatırlatan günün adıdır BERAT. “
dedi
               
“Manevi ikliminden bizleri mahrum eyleme.”

Demiryürek , Hazreti Muhammed'in recep ayı geldiğinde  "Ya Rab, recep ve şaban ayını bizim için bereketli kıl, mübarek eyle ve bizi ramazan ayına ulaştır." diye dua ettiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
Dördüncü gece; Kadir gecesidir.Bu gece öyle bir gece ki bin aydan daha hayırlı olan bir gece bu gece meleklerin en büyüğü olan vahiy meleği Cebrail Aleyhisselam ile peygamberlerin en sevgilisi olan Hz Muhammed Mustafa'nın buluştuğu gecenin adı bu gece cenabı Allah'ın bütün alemlere göndermiş olduğu en güzel hediyenin yani Kur'an'ın yeryüzünü nurlandırdığı gecenin adı.Bu kutlu geceyi içinde barındıran Ay  İse Ramazan Ayıdır. Rahmet ayı, mağfiret ayı, cehennemden azad olma ayı şeytanların zincire vuruluduğu  cehennem kapılarının kapandığı Cennet kapılarının ardına kadar açıldığı, açların doyurulduğu, fakirlerin, fukaraların ,yetimlerin, kimsesizlerin her zamankinden daha çok gözetildiği paylaşmanın zirve yaptığı, pişirilen yemeklerin komşuya da ikram edildiği ayın adıdır Ramazan.
                Onun için yüzyıllardan bu yana bu ayları sadece Müslümanlar değil gayrimüslim olan tebamızda beklemiştir. Müslümanların ramazan ayı gelse de biz de nasiplensek diye ...
                Yarab bu aylar ve bu gecelerin manevi ikliminden bizleri mahrum eyleme.
                İşte bundandır sevincimiz
                İşte bundandır yüreğimizin kıpır kıpır etmesi 
                İşte bundandır gözlerimizin gülmesi.
                Yarab içinde bulunmuş olduğumuz  Recep Ve Şaban hürmetine günahlarımızı affeyle,tevbelerimizi kabul eyle,amellerimizi ve ibadetlerimizi bereketlendir.
                Bizleri başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş ayı olan,  Ramazan-ı Şerif ayına kavuştur. “dedi

13 Mayıs'ta da Ramazan Bayramı kutlanacak.

Mesajında dilek ve temennilere yer veren Demir yürek ,”Bu duygu ve düşüncelerle başta Aliağalı hemşerilerimiz olmak üzere aziz milletimizin, İslam aleminin mübarek Üç Aylarını ve 18 Şubat'ta idrak edeceğimiz Regaib Kandilini tebrik ediyor, tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.
İslam alemi, Regaib Kandilinden sonra, 10 Mart'ta Miraç, 27 Şubat'ta Berat Kandilini idrak edecek. 13 Nisan'da Ramazan ayı başlayacak, 13 Mayıs'ta da Ramazan Bayramı kutlanacak.