Aliağa  Müftülüğü, deprem bölgesinde sıcak yemek dağılımda görev aldı.

Aliağa  Müftülüğü, deprem bölgesinde sıcak yemek dağılımda görev aldı.
Editör: Aliağa Medya
12 Kasım 2020 - 13:29

İzmir’de yaşanan depremin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, depremzede ailelere yardım ulaştırmak için tüm imkanlarını seferber etti. İlk etapta camiler ve deprem bölgesine yakın yatılı kuran kursları depremzede ailelerin hizmetine açılırken, Türkiye Diyanet Vakfına ait öğün başına 10 bin kişi kapasitesi bulunan mobil mutfak aracılığıyla sıcak yemek ikramı gerçekleştirildi.
Mobil mutfak aracılığıyla sıcak yemek  dağılımında Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek   öncülüğünde müftülükte görevli   20 personel ile deprem bölgesinde görev aldı.
Aliağa Müftüsü Süleyman Demir Yürek  İzmir İl Müftülüğü  ve  Diyanet vakfının  Şubesi koordinesinde depremden etkilenen ailelerin neye ihtiyacı varsa diğer sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte hızlı bir şekilde karşılamaya gayret etiklerini dile getiren  Müftü Süleyman “Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem bir hadislerinde şöyle buyurmaktadır; Müminler, birbirlerini  sevmede,  birbirlerine  merhamet  ve şefkat  göstermede,  tıpkı  bir  bedene  benzer.  Öyle bir  beden  ki,  bir  uzvu  rahatsızlandığında  diğer uzuvları  da  uykusuzluk  ve  yüksek  ateşle  bu acıya  ortak  olur. bizler de bu duygu ve düşüncelerle Aliağa İlçe Müftülüğü olarak İzmir depreminde vefat eden yaralanan ve evleri yıkılan kardeşlerimizin yanında olmak istedik. Rabbim bizlere bir daha böyle acılar göstermesin.”  İfadeleri kullandı