Aliağa Kuş Cennetinde Kartpostallık Görüntüler

Aliağa ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin sayılı sulak alanlarından biri olan Aliağa Kuş Cenneti ile Güzelhisar Deltası her yıl olduğu gibi bu yılda yüzlerce flamingoyu misafir ederken, bölgede kartpostalları aratmayan görüntüler oluştu.

Aliağa Kuş Cennetinde Kartpostallık Görüntüler
Editör: Aliağa Medya
01 Ocak 2021 - 17:18
İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin sayılı sulak alanlarından biri olan Aliağa Kuş Cenneti ile Güzelhisar Deltası her yıl olduğu gibi bu yılda yüzlerce flamingoyu misafir ederken, bölgede kartpostalları aratmayan görüntüler oluştu.
Türkiye’de yaşayan 447 kuş türünden 123’ünün Aliağa’daki Kuş Cennetinde yaşadığı ifade edilirken, bölgede barınan flamingoların  gösterdiği renkli görüntüler kartpostalları aratmadı. Aliağa Kuş Cennetini kendilerine adeta ev edinen yüzlerce kuş türü, sanayi kenti Aliağa’nın başka bir yüzü olarak da görenleri mutlu ediyor. Uzun ince bacakları ve rosa rengi tüyleri ile dikkat çeken flamingoların sunduğu manzara, görenleri hayran bırakıyor.Eşsiz bir güzellik oluşturan flamingoları gören  bazı vatandaşlar ise cep telefonları ile anı ölümsüzleştirerek sosyal medyadan paylaştı.

Bölgede 123 Tür  kuş var
Aliağa Kuş Cenneti, doğanın tüm güzelliğinin görülebileceği bir alandır. Türkiye’nin sayılı sulak alanlarından bir olan Aliağa Kuş Cenneti, Güzelhisar Deltası ve Çaltılıdere Hacı Ahmet mevkileri 27 hektar sulak alanı kaplıyor.Gezilecek yerler rotasında özellikle kuş gözlemcilerinin buluşma noktası olan kuş cenneti mevsime göre değişmekle birlikte, Türkiye'deki 447 kuş türünün 123 türü burada yaşar.
Aliağa yöresinde tespit edilen bazı kuş türleri ve sayıları ise şöyle:
"Ak Pelikan 3, Akça Cılıbıt 7, Angıt 86, Bahri 1, Boz Ördek 30, Büyük Ak Balıkçıl 6, Çamurcun 708, Çamurçulluğu 1, Elmabaş Patka 65, Fiyu 297, Flamingo 339, Gri Balıkçıl 12, Gümüş Martı 974, Gümüş Yağmurcun 2, İnce Gagalı Martı 9, Kara Boyunlu Batağan 2, Kara Karınlı Kumkuşu 86, Karabaş Martı 65, Karabatak 59, Kaşıkgaga 25, Kervançulluğu 5, Kılkuyruk 5, Kızılbacak 9, Kuğu 5, Küçük Ak Balıkçıl 6, Küçük Batağan 5, Küçük Karabatak 6, Küçük Kumkuşu 2, Pasbaş Patka 1, Sakarca 51, Sakarmeke 241, Suna 122, Sutavuğu 1, Tarakdiş 3, Yeşilbaş 143.