Aliağa Körfezi'nde Yapay Resifler Denize Bırakıldı!

Aliağa Körfezi'nde Yapay Resifler Denize Bırakıldı!
Editör: Aliağa Medya
14 Şubat 2024 - 02:28
Aliağa Körfezi'nde deniz canlılarının yaşam alanlarını geliştirmek ve balık popülasyonunu artırmak amacıyla başlatılan Yapay Resif Projesi'nin ilk etabı tamamlandı.
Bakanlık tarafından onaylanan, Aliağa Belediyesi ve Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen proje kapsamında, ilk resifler deniz ile buluştu.
Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon  Komutanı Albay Faruk  ile Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve  İl Müdürü Mustafa Şahin'in de katılımıyla yapay resif denize bırakıldı.

Yapay Resifler Balık Popülasyonunu Artıracak

Yapay resifler, deniz canlıları için barınma ve üreme alanı oluşturarak balık popülasyonunun artmasına katkıda bulunacak. Ayrıca, resifler deniz dibindeki erozyonu önleyecek ve sualtı biyolojik çeşitliliğini artıracak.

Aliağa Körfezi Daha Zengin Olacak

Yetkililerden  alınan  bilgiye  göre;   yapay resifler, deniz ekosistemi için çok önemli olduğu ve   Yapay Resif Projesi ile Aliağa Körfezi'ni daha da zenginleştirmeyi amaçlandığı vurgulandı ..Ayrıca  Bu proje ile balık popülasyonu artacağı , deniz canlıları için yeni yaşam alanları oluşacağı  ve körfezi daha da k zenginleştireceği öğrenildi.

Proje Devam Edecek

Öte yandan Aliağa Körfezi'nde yapay resif bırakılmasıyla başlayan proje, önümüzdeki aylarda da devam edecek. Toplamda 600  adet yapay resif denize bırakılması hedefleniyor.

Haber:İsmail Hakkı Ergün