Aliağa KOM tarihi eser kaçakçılarına göz açtırmıyor

Aliağa KOM tarihi eser kaçakçılarına göz açtırmıyor
Editör: Aliağa Medya
11 Aralık 2020 - 18:45
İzmir’in Dikili İlçesinde polis ekipleri tarafından bir  işyerine  düzenlenen operasyonda  Doğu Roma (Bizans) dönemine antik anfora ele geçirildi. Elde edilen tarihi eser Bergama Müze Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre  Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Grup Amirliği   tarafından  sorumluluk bölgelerinde tarihi eser  kaçakçılıklari ile ilgili olarak  sosyal medya üzerinden yapılan çalışmalarda, antik anfora olduğu değerlendirilen, obje  ile ilgili olarak, gerekli araştırmalar yaparak  Dikili Cumhuriyet Başsavcılığından alınan  talimat gereği   Dikili ilcesinde faaliyet gösteren bir işyerinde arama yaptılar.
Ekiplerin yaptığı aramalarda  1 adet yaklaşık 30 cm uzunlugunda tek kulpu olan testiye benzer içi boş obje, 1 adet yaklaşık 60 cm uzunluğunda, tek kulpu olan testiye benzer içi boş obje  ele ele geçirildi.  Polis ekipleri tarafından ele geçirilen objeler ile ilgili olarak, Bergama Müze Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme neticesinde, eserlerin Doğu Roma (Bizans) dönemine ait tespit edildi. Ele geçirilen eserler r   yetkililere teslim edildi.
Öte yandan konu ile ilgili olarak isyeri sahbi E.S. isimli şüpheli şahsa 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanununa Muhalefet suçundan adli işlem yapıldığı öğrenildi.