Aliağa Kent Kitaplığı'nın Tüm Serileri Tek DVD'de Toplanıyor

Aliağa Kent Kitaplığı’nın Tüm Serileri Tek DVD’de Toplanıyor

Aliağa Kent Kitaplığı'nın Tüm Serileri Tek DVD'de Toplanıyor
Editör: Aliağa Medya
31 Aralık 2020 - 23:34
Birbirinden Değerli 14 Eser Bu DVD’de

Aliağa Belediyesi’nin kültür yayınları kapsamında oluşturulan ‘Aliağa Kent Kitaplığı’nın tüm serileri tek bir DVD’de toplanıyor.

 

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın kültür vizyonu çerçevesinde ile 2014 yılında başlatılan kültür atağı tüm hızıyla sürerken Aliağa’nın 8.500 yıllık tarihini anlatan birbirinden değerli 14 eser, okuyucular için tek DVD’de bir araya getiriliyor.

 

Dijital Kitaplara Yoğun İlgi

Aliağa Belediyesi, Aliağa Kent Kitaplığı içerisinde yer alan eserleri ‘Oku, Okut’ kampanyası dahilinde her ay okuyuculara ücretsiz olarak hediye ediyor. Okuyucular, Aliağa ve bölge tarihini anlatan bu eşsiz eserlere Aliağa Belediyesi’nin resmi sayfası https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-kent-kitapligi üzerinden online olarak da ulaşabiliyor. Kitapseverler, bu link üzerinden kitapları online olarak görüntüleyebiliyor, bilgisayar ya da mobil cihazlarına indirip ve sesli olarak dinleyebiliyor. Okuyucular, 6 ayda 25 Bin kez indirme işlemi yaparak dijital kitaplara yoğun ilgi gösterdi.   

 

Birbirinden Değerli 14 Eser Bu DVD’de

Aliağa Belediyesi, yoğun ilgi gören dijital kitap uygulamalarının ardından yeni bir projeye daha imza atıyor. Tüm eserlerin dijital formatlarını tek bir DVD’de toplamak için çalışma yürüten Aliağa Belediyesi, DVD’yi ‘Oku, Okut’ kampanyası kapsamında yeni yılda okuyucularına hediye edecek. 

 

Toplam 4 Bin 216 Sayfadan Oluşan Dev Arşiv

14 Eserin tamamı toplam 4 Bin 216 sayfadan oluşuyor. 14 eserin yer aldığı DVD’de şu kitaplar yer alacak: ‘Aliağa'nın Antik Kentleri’ (123 sayfa), ‘Aliağa Çevresi İle Birlikte Güzelhisar’(435 sayfa), ‘Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmaları 1. Cilt’(321 sayfa), ‘İlk Çağ'dan 21.Yüzyıla Aliağa Tarihi’(603 sayfa), ‘1. Aliağa Sempozyumu Bildirileri’(403 sayfa), ‘Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmaları 2. Cilt’(451 sayfa), ‘Tapu Tahrir Defterlerine Göre 16.yüzyılda Güzelhisar’(219 sayfa), ‘Seyyahların İzinde Aliağa ve Çevresi’(251 sayfa), ‘Aliağa ve Çevresindeki Antik Kentler’(203 sayfa), ‘Aliağa Coğrafya Atlası’(123 sayfa), ‘Aliağa ve Çevresinde Oynanan Geçmişten Günümüze Çocuk Oyunları’(83 sayfa), ‘Uluslararası Aliağa ve Çevresi Aiolis Bölgesi Arkeoloji ve Disiplinlerarası Araştırmalar Sempozyumu’(537 sayfa), ‘Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi’(159 sayfa), ‘Tisna-1 Tisna Antik Kentinde İlk Araştırmalar ve Gözlemler’(305 sayfa).