Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman "Bizim için vatandaşımızın hayatı önemlidir"

Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman "Bizim için vatandaşımızın hayatı önemlidir"
Editör: Aliağa Medya
08 Mayıs 2021 - 00:31
Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman ile İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu Trafik Haftası kapsamında İlçe Trafik ekipleri ile birlikte denetim çalışmalarına katılarak araç sürücülerine Trafik kurallarına uymaları konusunda uyarı ve bilgilendirmelerde bulundu.

Trafik Haftası kapsamında Hürriyet caddesinde oluşturulan uygulama noktasındaki denetlemeye katılan Kaymakam  Ömer Karaman , durdurulan araçlardaki kişilerle sohbet etti. Sürücü ve Yolculara trafik kurallarına uymaları konusunda çağrıda bulunan Karaman , özellikle emniyet kemeri takılması ve yayalara karşı saygılı olunması konusunda hassas olunması gerektiğini ifade etti.

Sürücüleri trafik kurallarına riayet etmeleri konusunda uyarılarda bulunan Kaymakam Ömer Karaman ile İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, kemer takan sürücülere teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

"Trafik kazalarını en aza indirmeye çalışıyoruz”

Uygulamanın ardından açıklamalarda bulunan Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman  , şehir içinde emniyet kemeri kullanımını artırmak için "Annem yanımda, kemerim aklımda" sloganıyla bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ,Kentin belirledikleri noktalarda kontrollerin de devam ettiğini söyleyen Kaymakam Karaman “Trafik Haftası etkinliklerimiz sadece trafik haftasında değil , asıl amacımız bir yıl içine yayarak Vatandaşlarımızı bilinçlendirerek trafik kazaların en aza indirmeye çalışıyoruz. Bu konuda İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, İlçe Jandarma Komutanlığımız ,Belediyemiz ,diğer kuruluşlarımız büyük gayret gösteriyorlar .Nitekim Aliağa ilçesinde Ölümlü trafik kazası sayısı azaldı. Bizim için vatandaşımızın hayatı önemlidir. Halkımız daha fazla riayet etmesi durumunda trafik kazaları daha da azalacaktır” dedi.

“ Bizler vatandaşlarımıza ceza yazmak için sokakta değiliz”

İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu ise polis sorumluluk bölgesinde bu sene içerisinde Ölümlü trafik kazasını bulunmadığını söyledi. Balıkçıoğlu “ Bu sene ki trafik haftasında "Trafikte Her Yıl Daha İyiye” ve “Emniyet Kemerimi Unutmam” mottolarıyla birlikte hareket ediyoruz. Önceliğimiz emniyet kemeri, yaya saygı, trafikte süratli araç kullanmamak. Bu üç ana noktayı dikkat edersek zaten trafik kazaların önüne geçmiş olacağız. Bu sene bugüne kadar şükürler olsun ki Aliağa sorumluluk bölgemizde ölümlü trafik kazası olmadı. Arkadaşlarımızda ,vatandaşlarımızın dikkatli araç kullanmaları için elinden gelen gayreti gösteriyorlar. Uygulamalarımız devam ediyor. Bizler vatandaşlarımıza ceza yazmak için sokakta değiliz. Bizler vatandaşlarımızın evlerine huzurla ve güvenle ulaşsınlar diye sokaktayız . Bizi anlasınlar birlikte hareket edelim. Ailelerimiz üzülmesinler. Babalarını ,Annelerine bekleyen yuvalar her akşam sofrada sevdiklerini görebilsinler tek gayemiz budur. Sağlıklı sürüşler diliyorum. "ifadelerini kullandı