ALİAĞA İŞ DÜNYASINA TİCARİ UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜNDE TAHKİM SEMİNERİ

Anlaşmazlık ve uyuşmazlıkların çözümü hususunda adli yargıya göre daha hızlı ve ekonomik çözüm üretmesi nedeniyle özellikle dünyada kullanımı gitgide artan bir uyuşmazlık çözüm yöntemi olan tahkim müe

Editör: Aliağa Medya
27 Kasım 2018 - 15:41


Anlaşmazlık ve uyuşmazlıkların çözümü hususunda adli yargıya göre daha hızlı ve ekonomik çözüm üretmesi nedeniyle özellikle dünyada kullanımı gitgide artan bir uyuşmazlık çözüm yöntemi olan tahkim müessesesi, Aliağa Ticaret Odası’nda düzenlenen bir seminer ile Aliağa iş dünyasına tanıtılacak.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), İmeak DTO Aliağa Şubesi ve İzmir Tahkim Derneği (İZTA) işbirliğiyle gerçekleştirilecek “Ticari Uyuşmazlıkların Çözümünde Tahkim” seminerinde, işverenlerin günümüz ticari ve iktisadi yaşantı içinde karşılaştıkları ticari ve bireysel anlaşmazlık ve uyuşmazlıkların alternatif çözüm yöntemlerinden olan tahkim müessesesinin ayrıntıları ile ilgili iş dünyası temsilcileri bilgilendirilecek.

Düzenlenecek seminer kapsamında, tahkime giriş, tahkim anlaşması hazırlama, tahkimde yargılama usulü, tahkim kararı yazma teknikleri, tahkim yargılaması sonrasında tanıma ve tenfiz (yabancı mahkemelerin verdikleri kararların Türkiye’de icraya konulabilmesi için gereken karar) usulü gibi konular ele alınacak.

ALTO M. Ender Özer Seminer Salonu’nda 29 Kasım Perşembe günü saat 15.00’da gerçekleşecek seminerin eğitmeni ise Yrd. Doç.Dr. Armağan Ebru Bozkurt Yüksel olacak.

Seminere katılmak isteyenlerin 6164151 dh.5 nolu telefondan ya da [email protected] adresine ad-soyad-firma adı belirterek kayıt yaptırmaları gerekiyor.