Aliağa İlçesinde yaşlı kadını gasp ettiler

İzmir’in Aliağa ilçesinde yalnız yaşayan 85  yaşındaki  yaşlı kadının altınlarını  ve parasını gasbettikleri ileri sürülen şahıslar yakalandı Olay, geçtiğimiz ay Şakran  mahallesi  1378 Sokak'taki bir

Aliağa İlçesinde yaşlı kadını gasp ettiler
Editör: Aliağa Medya
18 Ekim 2019 - 01:01
İzmir’in Aliağa ilçesinde yalnız yaşayan 85  yaşındaki  yaşlı kadının altınlarını  ve parasını gasbettikleri ileri sürülen şahıslar yakalandı

Olay, geçtiğimiz ay Şakran  mahallesi  1378 Sokak'taki bir dubleks evde  meydana geldi. S.E ait enine  Gündüz saatlerinde giren  şüpheli şahıs , yüzüne kar maskesi takarak S. E’ un ellerini koli bandı ve havlu parçaları ile bağlayarak bıçakla  tehdit ederek  etkisiz hale getirdikten sonra evdeki 3.000 TL para, Cep telefonu ve 17.000 TL değerinde ziynet eşyası alıp, kaçtı.

Olayla ile ilgili olarak, Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığına  bağlı ekiplerce çalışmalara başlandı. Ekiplerin titiz ve  detaylı  araştırmaları ile, çok sayıda kamera görüntüsü takip edildi. Ekipler, geniş kapsamlı çalışması sonrasında  şüphelilerin K.E, M.Y. ve M. isimli şahıslar  olduğunu tespit etti. Ve olaydan sonra şahısların  il dışına kaçtığı bilgisine ulaşıldı.

Aliağa İlçe J.K.lığında görev yapan ve olay soruşturmasını yürüten ekip, İstanbul ili  ne giderek Küçükçekme ilçesinden   şüpheli M.Y. ile M.K. kıskıvrak yakaladı.  Yakalanan şüphelilerden M.Y ve M.K. Aliağa ilçesine getirildi. Burada yapılan   sorgulamanın   ardından  Şakran Mahallesinde yaşayan  R. G olayın  şüphelisi durumunda olduğu anlaşılması üzerine  Jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan  R.G  adli kontrol şartı ile  serbest kalıken ,M.Y ve M.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. K.E isimli şahsın yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.