Aliağa İlçesinde ilk ve tek 'Sağlık Kabini' açıldı

Aliağa İlçesinde ilk ve tek 'Sağlık Kabini' açıldı
Editör: Aliağa Medya
08 Eylül 2022 - 10:42

Aliağa İlçesinde ilk ve tek ‘Sağlık Kabini’, Kazım Dirik Mahallesi Muhtarlık Binası yanında hizmete açıldı
Açılış törenine, Aliağa Belediyesi Personel Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, Kuzey Sağlık Kabini sahibi Hemşire Özlem Çakıcı ve davetliler katılım gösterdi
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler sağlık kabinini gezdi.  Sağlık Kabini olarak verilecek hizmetler hakkında bilgi veren Özlem Çakıcı, “Kurumumuzda enjeksiyon, pansuman, serum takma, ilk yardım gibi acil müdahaleler, sonda takma, çıkarma, reçeteli bütün ilaçların tedavisi, oksijen tedavisi, kulak delme, kulak yıkama ayrıca evde bakım hizmetini burada vereceğiz. Her türlü hemşirelik hizmetini burada vereceğiz. Hafta içi 09.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verirken cumartesi ise 09.00 ile 15.00 saatleri arasında hizmet vereceğiz. Onun haricinde evde bakım hizmeti verdiğimiz için vatandaşımız bizi 0530 830 11 59 numaralı hattan aradığında yardımcı olacağız.” dedi.

Sağlık Kabini nedir?

Sağlık Kabini acil yardım uygulamaları, pansuman, iğne uygulamaları, serum takılması, tansiyon ölçümü, kan şekeri ölçümü ve takibi, dikiş atma ve alma gibi her türlü küçük cerrahi müdahaleleler, kulak yıkama, evde hasta bakım hizmetleri, sonda takılması ve değişimi gibi bir çok sağlık hizmetinin zaman kaybı olmadan temiz ve güvenilir ortamda ve aynı zamanda kendi evinizin huzurunda sağlanabilmesine olanak sağlayan Sağlık Bakanlığı denetimlerine tabi sağlık kuruluşlarıdır.
Haber: İsmail Hakkı Ergün