Aliağa İlçe Tarım Orman ve Müdürlüğünden Çiftçileri Dijital Tarım pazarlama bilgilendirmesi.

Aliağa İlçe Tarım orman ve Müdürlüğünden Çiftçileri Dijital Tarım pazarlama bilgilendirmesi.

Aliağa İlçe Tarım Orman ve Müdürlüğünden Çiftçileri Dijital Tarım pazarlama bilgilendirmesi.
Editör: Aliağa Medya
24 Temmuz 2020 - 07:19


Ege Bölgesinin vazgeçilmez en önemli ürünlerinden olan Zeytinlerde hastalıklarla ilgili mücadele kapsamında   Aliağa İlçe tarım ve orman müdürlüğü zeytin sineği ile mücadele ilgili  çiftçilere  bilgilendirmelere devam ediyor.
   Aliağa Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü personeli  Çıtak mahallesinde çiftçi ziyareti gerçekleştirilerek, çiftçilere Dijital Tarım Pazarı ve Akdeniz meyve sineği mücadelesi hakkında bilgiler verdiler. 
 Helvacı mahallesinde çiftçi ziyareti gerçekleştiren   Aliağa Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğün personeli   , burada  çiftçilerre Dijital Tarım Pazarı, pamukta münavebe, bağda salkım güvesi, pamuk zararlıları ve domates güvesi konusu hakkında bilgilendirdi.
Öte yandan   Aliağa Tarım ve Orman İlçe Müdürü Levent Yönten  başkanlığıdaki  teknik personeller tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen 20 bin liralık hibe ile sağlanan makine ve ekipmanlarla evinin işle evinin alt katındaki ahır bölümünü işletmeye dönüştürürek  çitlembik yağı ve bıttım sabunu üretimi yapan bayan çiftçiye ait işletmesi ziyaret ettiler.