Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürünün Değişmesine Tepki

Editör: Aliağa Medya
13 Ekim 2022 - 22:31
Son 4  yılda Aliağa  İlçe Milli Eğitim  Müdürlerin sık sık  görev değişikleri   eğitim kalitesini olumsuz yönden etkiliyor. Sık sık idarecilerin yer değiştirmesi tepkiye yol açıyor. 

Son olarak 17 Eylül 2020 tarihinde ilçe müdürü Erdal Bayhan'dan boşalan görevi başarılı bir şekilde 2 yıl boyunca sürdüren ve  Aliağa’nın eğitimine yaptığı katkı, eğitim ve öğretimin çıtasını yükseltmeyi başaran Erdoğan Akyüz  yer değişikliği yaparak il milli eğitim müdürlüğüne merkeze araştırmacı olarak atandı.Herkes tarafından çok sevilen Aliağa da büyük takdir toplayıp devletin yüceliğini kamunun menfaatini eğitimin ile eğitimcinin ve çocukların haklarını herşeyden çok savunup haksızlıklar karşısında dimdik duruşuyla tanınıp kendisine saygı duyulan ve tüm kesimlerce takdir edilen Erdoğan Akyüz'ün görevden alındığı haberi Aliağa'da büyük tepki topladı.

Aliağa’da yaptığı çalışmalardan adından sıkça söz ettiren  Akyüz’ün 2 yıl boyunca el değdirmediği okul, okul yöneticileri, veli , öğrenci kalmadı.
 
 Görev değişikliğinden sonra Erdoğan Akyüz’ün yerine Beydağ’da şube müdürü Hayati Yavuz getirildi. Bazı çevreler   İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz'ün  görevden alınmasına  tepki gösterek bu yanlışdan biran önce  dönülmesini istediler.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan  Hayati Yavuz  daha önceki yıllarda  Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde   Şube Müdürü olarak görev yapmıştı