Aliağa İçin Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı

Aliağa İçin Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı
Editör: Aliağa Medya
15 Aralık 2023 - 23:46
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Aliağa için 16 Aralık Cumartesi 2023 günü  (yarın) kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.
Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi' nden edinilen bilgilere göre Yapılan son değerlendirmelere göre; Kıyı Ege’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Cumartesi) sabah ile akşam saatleri arasında İzmir çevreleri (Dikili, Bergama, Aliağa, Foça, Kınık)ile Aydın ve Manisa’nın batı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklenmektedir.
Meteoroloji, kuvvetli olması beklenen yağışların oluşturabileceği ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği yönünde vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Ayrıca rüzgarın yarın (16.12.2023 Cumartesi) sabah saatlerinden 17.12.2023 Pazar günü sabah saatlerine kadar İzmir'in kuzey ilçelerinde (Bergama ve Dikili) Kuzey-Kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek  ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.