Aliağa Hükümet Konağına HES Kodu ile Girilecek

Aliağa Hükümet Konağına HES Kodu ile Girilecek

Aliağa Hükümet Konağına HES Kodu ile Girilecek
Editör: Aliağa Medya
15 Eylül 2020 - 08:16
Aliağa  Kaymakamlığı Koronavirüsle mücadele kapsamında önlemlerini artırarak HES (Hayat Eve Sığar) kodu sorgulama sistemine geçti.
İzmir Valiliğinin aldığı HES kodu sorulması kararının yürürlüğe girmesiyle birlikteAliağa Kaymakamlığı bu kararı uygulamaya başladı.
Valiliğin getirdiği yeni uygulamayla vatandaşlar artık tüm kamu kurum ve kuruluşlarına HES kodu ile giriş yapabilecek.
 
Vatandaşlar artık HES kodu ile Hükümet Konağı hizmet binasına giriş yapabilecek. Valiliğin getirdiği yeni uygulamayla vatandaşlar artık tüm kamu kurum ve kuruluşlarına HES kodu ile giriş yapabilecek.
HES kodu nasıl alınacak?
HES kodu, “Hayat Eve Sığar” mobil uygulaması üzerinden “HES kodu işlemleri” bölümüne girilerek alınabilecek. Ardından “HES kodu oluştur” butonuna tıklanacak ve kod kullanım süresi seçilecek ve kod oluşturulacak.
Uygulamada kod üretimi, üretilen kodun süre ile kısıtlanması, paylaşılması, silinmesi gibi tüm yönetim, vatandaşların kendi kontrolünde olacak. Vatandaşlar, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden dilediği sayıda kod üretebilecek. Hangi kodu, hangi kurumla paylaştığının listesini görüntüleyebilecek, dilerse iptal edebilecek ya da yetkilerini kaldırabilecek.
Kısa Mesajda  Alınabiliyor
HES kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabilecek. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek. Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yıl ile sınırlandırılacak