Aliağa Halkından Büyük Dayanışma

Aliağa Halkından Büyük Dayanışma
Editör: Aliağa Medya
12 Kasım 2020 - 00:42
İzmir ve çevresini etkileyen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından Aliağalılar, Bayraklı ve Bornova ilçelerinde depremden ağır şekilde etkilenen vatandaşlarımızın yardımına koştu.

Depremin hemen ardından alarm durumuna geçen Aliağa Belediyesi Ekipleri, büyük yıkım ve can kayıplarının meydana geldiği Bayraklı ve Bornova ilçelerimizde depremden büyük ölçüde etkilenen vatandaşlarımızın yanında oldu. Aliağa Belediyesi, enkaz alanında birçok ihtiyacı karşılamak üzere lojistik destek sağladı. Aliağa Belediyesi bünyesindeki “Milletin Ekibi” ise depremden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olurken Aliağa Belediyesi İkram Aracı da Bayraklı Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi üzerindeki Paten Park’ta kurulan çadır kentte 7 gün 24 saat vatandaşlarımıza hizmet veriyor.

Aliağa Belediyesi Depremzedelerin Hizmetinde
Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını AFAD ve Türk Kızılayı koordinesinde karşılayan Aliağa Belediyesi; çadır kentte çorba, çay, yemek gibi çeşitli ikramlarda bulunmanın yanı sıra Belediye iştiraki aliagasemtpazari.com tarafından da ücretsiz meyve dağıtımı gerçekleştiriyor. Alanın temizliği de Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından sağlanırken, vatandaşların çadırlarında haşerelere maruz kalmamaları için Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri düzenli ilaçlama ve koronavirüse karşı çadırları dezenfekte çalışmaları gerçekleştiriyor.  Aliağa Belediyesi Tesisler Müdürlüğü tarafından kurulan çamaşır ve kurutma makinalarıyla da vatandaşların kıyafetlerini sağlıklı bir şekilde yıkaması sağlanıyor.

“Aliağa Halkının Dualarındasınız”
Depremde mağdur olan vatandaşlara yardım etmek isteyen Aliağa halkının mahalle muhtarlıkları ve Aliağa Gençlik Merkezine(AGM) teslim ettikleri kuru bakliyat, maske, hijyen kiti, dezenfektan ve yeni battaniye gibi bir çok yardım malzemesi tırlara yüklenerek “Aliağa Halkının Dualarındasınız” notuyla Aliağa Belediyesi “Milletin Ekibi” tarafından Kültürpark Fuar alanındaki ayni yardım deposuna ve çadır kentlerdeki yardım depolarına teslim ediliyor.

Duygulandıran Not
Aliağalıların depremde mağdur olan vatandaşlara gönderdikleri yardımların arasından çıkan bir not okuyanları duygulandırdı. Aliağa Petrokimya İlkokulu 2-D sınıfı öğrencisinin gönderdiği, içinde kırtasiye malzemelerinin yer aldığı okul çantası ve çeşitli gıda ihtiyaçlarının bulunduğu beslenme çantasında not çıktı. Üzerine Türk Bayrağı çizilen notta şu ifadeler yer aldı: “Tüm İzmir’imize geçmiş olsun. Her zaman yanınızdayız. Hep birlikte bu günleri atlatacağız. Tüm Türkiye’mize geçmiş olsun.  Petrokimya İlkokulu 2-D Aliağa/İzmir”