ALİAĞA GÜZELHİSAR BARAJINDA SU SEVİYESİ DÜŞTÜ

Yaz aylarında yaşanan kuraklık ve sonbahar aylarında yağışların beklenenden az olması barajlardaki su seviyesi aşağıya çekti

ALİAĞA GÜZELHİSAR BARAJINDA SU SEVİYESİ DÜŞTÜ
Editör: Aliağa Medya
12 Kasım 2018 - 13:42

Yaz aylarında yaşanan kuraklık ve sonbahar aylarında yağışların beklenenden az olması barajlardaki su seviyesi aşağıya çekti.


 


İzmir'in günlük 52 bin metre küplük içme suyu ihtiyacını karşılayan Aliağa Güzelhisar Barajı'ndaki su oranı, yaz aylarının kurak geçmesi ve yağışların sonbaharda da mevsim normallerinin altında kalması nedeniyle yüzde 20 oranında düştü.


 


Yılın ilk aylarında yağan sağanak yağmurlar ile yüzde 80 seviyelerine kadar yükselen Güzelhisar barajındaki su seviyesi, son ölçümlere göre yüzde 64 seviyelerine geriledi.


 


450 kilometre karelik yağış alanında konuşlu bulunan ve 107 metre azami doluluğu ile havzasında 143 milyon 390 bin metre küp su depolayabilen barajda son olarak; toplam su hacmi 104 milyon 780 bin, kullanılabilir su hacmi ise 92 milyon 820 bin metre küp olarak ölçüldü.


 


Aliağa Güzelhisar Barajında olduğu gibi İzmir’in diğer barajlarında da düşüşler yaşandı. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İZSU) resmi internet sitesinden alınan bilgilere göre, İzmir'deki barajların güncel su seviyeleri şöyle; Tahtalı yüzde 29, Balçova yüzde 17, Ürkmez yüzde 43, Gördes yüzde 9, Alaçatı Kutlu Aktaş yüzde 8.