ALİAĞA GÜZELHİSAR BARAJI'NDA DOLULUK ORANI YÜZDE 90'A ULAŞTI

Son günlerde Aliağa ve çevresinde etkisini arttıran sağanak yağışlar Güzelhisar Barajı’nın doluluk oranını yüzde 90 seviyesine kadar çıkardı

ALİAĞA GÜZELHİSAR BARAJI'NDA DOLULUK ORANI YÜZDE 90'A ULAŞTI
Editör: Aliağa Medya
24 Ocak 2019 - 23:20



Görüntünün olası içeriği: dağ, gökyüzü, açık hava, doğa ve su

Son günlerde Aliağa ve çevresinde etkisini arttıran sağanak yağışlar Güzelhisar Barajı’nın doluluk oranını yüzde 90 seviyesine kadar çıkardı.

Aliağa’da konuşlu mülkiyeti Petkim Petro Kimya Holding’e ait olan Güzelhisar Barajı’nda yağmur bereketi yaşanıyor. Günün büyük bir bölümde etkili olan sağanak yağışlar Güzelhisar Barajı’nda su seviyesini yükseltti. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İZSU) resmi internet sitesinden alınan bilgilere göre Güzelhisar Barajı’ndaki doluluk oranı yüzde 90 oldu.

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, dağ, ağaç, açık hava ve doğa


450 kilometre karelik yağış alanında sahip ve 107 metre azami doluluğu ile havzasında 138 milyon metre küp su depolayabilen Güzelhisar Barajı’nda yaklaşık iki hafta önce kapakların açılmasıyla kontrollü su tahliyesi yapılmış ve doluluk oranı yüzde 80’nin de altına düşmüştü. Bölgenin tekrardan sağanak yağışın etkisi altına girmesiyle doluluk oranı yeniden yüzde 90’lara ulaştı.

ÜRKMEZ BARAJI TAM DOLULUK ORANINA ULAŞTI
İzmir genelinde de etkili olan sağanak yağışlar en çok Seferihisar ilçesinde konuşlu olan Ürkmez barajına yaradı. Baraj yüzde 99,76 doluluk oranına ulaştı. Ürkmez barajından sonra en fazla dolan baraj yüzde 90 ile Güzelhisar Barajı oldu.

BARAJLARDAKİ GÜNCEL DOLULUK ORANLARI
İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İZSU) resmi internet sitesinden derlenen bilgilere göre; İzmir’de konuşlu bulunan barajların güncel doluluk oranları şöyle; Ürkmez yüzde 99, Güzelhisar yüzde 90 Balçova yüzde 76, Tahtalı yüzde 50, Alaçatı Kutlu Aktaş yüzde 70, Gördes yüzde 11.








Görüntünün olası içeriği: açık hava ve su