Aliağa ,Foça ve Dikili'de sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Aliağa ,Foça ve Dikili’de sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Aliağa ,Foça ve Dikili'de sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Editör: Aliağa Medya
02 Şubat 2021 - 10:28

İzmir’de gece saatlerinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, bazı ilçelerde dere taşmasının yanı sıra dolu yağışı da meydana geldi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İzmir için yapmış olduğu sağanak yağış ve fırtına ikazının ardından gece saatlerinde sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak, kent merkezinde zaman zaman etkisini artırırken, Dikili ilçesinde bulunan Sülüklü Deresi sağanak nedeniyle taştı. İlçe merkezinde bulunan birçok ana cadde ise sular altında kalırken, sürücüler ise zor anlar yaşadı.
Foça’da 23.30 da fırtına ile birlikte şiddetli sağanak yağmur başladı.  Zaman zaman fındık  büyüklüğünde  iri  dolu yağışına dönüşen sağanak 03.30 dolayına kadar kısa aralıklarla devam etti. Uzun yıllardır ilk defa  bu kadar yağışın düştüğü ilçede dereler, derecikler, logarlar taştı. Adeta su basmayan sokak, cadde, meydan kalmadı. Barış Caddesi, Büyükdeniz Sahili, Reha Midilli Sevgi Yolunun  büyük bölümü, Pazaryeri, Büyükdeniz Sevgi caddesi ,Jandarma Komando Okulu önleri’nde sokaklar dere görünümünü aldı.  Atatürk mahallesi ve Mersinaki bölgelerindede benzer görüntüler yaşandı. İlçenin merkezinde bulunan ekmek fırını,  bir beyaz eşya dükkanı yoğun olmak üzere ev ve işyerleri ile ilçe otobüs terminali sular altında kaldı. Büyükdeniz sahilinde yükselen deniz, sahille birleşti. Deniz  ve  sel suları birbirine karıştı. 
Aliağa'da da etkili olan sağanak nedeniyle ilçede Bazı  yollarda su birikintileri meydana gelirken, dolu yağışı da etkili oldu. Aliağa'da da etkili olan sağanak nedeniyle ilçede yollarda su birikintileri meydana gelirken, dolu yağışı da etkili oldu. Sabaha karşı Boz köy mahallesinde  sağanak yağış nedeniyle  giriş yolu  toprakla  kısa sürede kapandı. Belediye bağlı kepçe yardımıyla toprak ve taşların kaldırılmasıyla  kısa sürede kaldırıldı
Öte yandan, sağanak yağış ile birlikte meydana gelen şimşekler ise gökyüzünü aydınlattı.