Aliağa İlçe Emniyetten Mayıs Ayı Ve Tatil Raporu

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2019 yılı Mayıs ayı içerisinde gerçekleşen önemli adli ve idari işlemler ile ilgili bir istatistik yayımladı

Aliağa İlçe Emniyetten Mayıs Ayı Ve Tatil Raporu
Editör: Aliağa Medya
12 Haziran 2019 - 10:31
Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2019 yılı Mayıs ayı içerisinde gerçekleşen önemli adli ve idari işlemler ile ilgili bir istatistik yayımladı. Yapılan açıklamaya göre Mayıs ayı içerisinde kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alma, kabul etmek veya bulundurmak suçundan 1 adet olay meydana geldi. Bu olay kapsamında 2 kişiye işlem yapıldı. Ayrıca Aliağa’da “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmalatı ve Ticareti” suçundan 1 olay meydana geldiği ve bu suç kapsamında 1 şahsa işlem yapıldığı belirtildi.

35 araç trafikten men edildi

Yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında yapılan güvenlik uygulamalarında 3 adet bıçak ve 35 gr esrar ele geçirildi. Hırsızlık suçundan 1 olay meydana geldi. Ayrıca kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçundan 1 adet olay meydana geldi, 1 kişi hakkında adli, 6 kişi hakkında idari yönden gerekli işlemler yapıldı. Görevli ekipler tarafından haklarında arama kararı bulunan 65 şahıs yakalanarak şahıslar hakkında gerekli adli işlemler yapıldı. Aliağa’da Mayıs ayı içerisinde 13 adet yaralamalı kaza, 23 adet maddi hasarlı kaza meydana geldi. Trafik ekiplerince 9 bin 88 araç kontrol edilirken, 33 adet açık egzozlu araç, 35 adet trafikten men araç, 67 adet kask, 136 adet emniyet kemeri ve 109 adet kırmızı ışık ihlalinden sürücülere cezalar uygulandı. Aliağa’da faaliyet gösteren umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinden 34 adeti denetlendi, toplamda 26 bin 422 TL idari para cezası uygulandı.

Bayram Tatilinde Aliağa

9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresinde Aliağa’da meydana gelen adli ve idari işlemler ise şu şekilde; kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alma, kabul etmek veya bulundurmak suçundan 2 adet olay meydana geldi. Bu olayla ilgili 4 şahsa işlem yapıldı ve 26,26 gr uyuşturucu madde ele geçirildi. Bayram tatili boyunca Aliağa’da 4 adet yaralamalı kaza, 8 adet maddi hasarlı kaza meydana geldi. Trafik ekiplerince 2 bin 330 araç kontrol edildi. Yapılan kontroller sonucunda 9 adet açık egzozlu araç, 8 adet trafikten men araç, 15 adet kask, 2 adet emniyet kemeri ve 6 adet kırmızı ışık ihlalinden sürücülere cezalar uygulandı. Polis ekiplerince hakkında 13 ayrı suçtan aranması olup 46 yıl kesinleşmiş cezası bulunan 1 şahıs ile birlikte toplamda 9 şahıs yakalanarak haklarında gerekli adli işlemler yapıldı.