Aliağa Emniyetin'den İş Hanına Operasyon

Aliağa ilçesi Atatürk Mahallesi, Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan, büyük bölümü atıl durumdaki Santes İşhanı’nda  İlçe emniyet müdürlüğü koordinesinde, Belediye zabıta görevlileri, Vergi Dairesi göre

Aliağa Emniyetin'den İş Hanına Operasyon
Editör: Aliağa Medya
27 Ekim 2018 - 14:04


Aliağa ilçesi Atatürk Mahallesi, Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan, büyük bölümü atıl durumdaki Santes İşhanı’nda  İlçe emniyet müdürlüğü koordinesinde, Belediye zabıta görevlileri, Vergi Dairesi görevlileri, ilçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri ve elektrik idaresi Gediz işletme görevlileri tarafından operasyon yapıldı.

Yaklaşık 100 kişinin barındığı ve  iş yerleri bulunduğu  Han’da  yapılan  uygulama da, sağlık yönünden uygun olmadığı anlaşılan, kimlik bildirme kanuna göre yasal bildirim olmayan, ruhsatsız işyerleri olduğu ve vergi yönünden de bu iş yerlerinin bildirimi yapılmadığı, elektrik yönünden de mevzuata uygun olmayan elektrik düzenlemelerinin yapıldığı tespit edilen yerlere  ilgili kurumlarca, yasal mevzuata uygun olmayan kişi ve iş yerlerine gerekli cezai işlemler uygulandı.

Kimlik  kontroller sonucunda hırsızlıktan sabıkası olan ve yakalama kararı bulunan bir şahsın Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından yakalandı.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş   sağlık,  genel  kamu Güvenliği ve benzeri diger konularda uygun olmayan  olmayan yerlerin  uygun hale getirilmesine kadar mücadele ederek  gerekili denetimleri devam edeceklerini i söyleyen Uğurtaş “ilçede yaşayan  vatandaşlarımız  tarafından sıklıkla  dile getirilerek şikayet konusu olan, bu  iş hanı ve buna benzer, yasal mevzuata uygun olmayan yerlerde konaklama ve diğer yönlerden gerekli denetimlerin devam ederek  sağlık,  genel kamu Güvenliği ve benzeri diğer konularda bu yerlerin uygun hale getirilmesine kadar mücadele edeceğiz”.  dedi.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş  vatandaşların bu tür şikayetleri ile ilgili olarak Emniyet Müdürlüğüne ve gerekli diğer kuruluşlara şikayetlerde bulunmasının kendileri açısından çok önem arz ettiğini ifade etti.