Aliağa Devlet Hastanesine Ek Acil Binası İçin İmzalar Atıldı

Aliağa Devlet Hastanesi İçin İş Birliği

Aliağa Devlet Hastanesine Ek Acil Binası İçin İmzalar Atıldı
Editör: Aliağa Medya
04 Aralık 2020 - 20:23

Aliağa Devlet Hastanesi Acil Servis Ek Binasının yapımı için protokol imzalandı. Üç katlı projede yanık ünitesi ve yoğun bakım servisi de yer alıyor.

İzmir’in Aliağa ilçesinde mevcut Devlet Hastanesi’nin artan ihtiyaçlarına cevap verecek ortak protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile İzmir Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Acil Servis Ek Bina projesi hazırlanacak. Projeyi Sosyal Sorumluluk kapsamında destekleyen PETKİM Petro Kimya Holding A.Ş projenin gerçekleştirilmesine ve yapımına maddi katkıda bulunacak. Acil Servis Ek Binasının 75 günde hizmete girmesi bekleniyor.  Proje inşaatının ilk 2 katının maliyeti SOCAR Şirketlerinden PETKİM Petrokimya Holding A.Ş tarafından karşılanacak. Proje kapsamında Yanık Ünitesi ve Yoğun Bakım Servisleri de yer alacak.

Aliağa İlçe Kaymakamlığı Makamında gerçekleşen imza törenine Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yalçın Koçyiğit, PETKİM Genel Müdür Yardımcısı Khalıg Mustafayev katıldı.

Aliağa Belediyesi’nden Destek
Protokol töreninde konuşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Devlet Hastanesi’nin artan ihtiyaçları olduğunu belirterek kentte projesi devam eden yeni bir hastane yapılıncaya kadar mevcut hastanedeki eksiklerin el birliğiyle tamamlanacağını kaydetti.

“Aliağa’mıza Hayırlı, Uğurlu Olsun”
Aliağa Belediyesi’nin vatandaşının menfaatine olacak her projeyi desteklediğini ifade eden Başkan Acar, “Aliağa devlet hastanemizin acil servisinin genişletilmesi, yoğun bakım ünite eksikliğinin tamamlanması, yatak sayısının artırılması ve eksik olan doktorlarımızın da kadro olarak tahsis edilmesi noktasında bir proje hazırlandı. Bu projeyi Başhekimimiz hazırladı, Kaymakamımıza sundu. Kaymakamlığımızın önderliğinde bizim önümüze geldi. Biz de Aliağa Belediyesi olarak halkımızın menfaatine olacak bu projeyi mutlak surete destekleyeceğimizi söyledik. SOCAR, PETKİM firmamız da bu noktada desteğini dile getirdi. Elbirliğiyle, imzalayacağımız protokolle bu projemizi başlatıyoruz. Aliağa’mıza hayırlı, uğurlu olsun.” diye konuştu.

Ortak Hedef: Aliağa’ya Hizmet
Sağlık alanında Aliağa’da büyük atılımların yapılması gerektiğini ifade eden Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman ise “Aliağa Devlet Hastanemizdeki fiziki altyapıyla iyileştirme çalışmalarını başhekimimizle birlikte yürütüyoruz.  Belediye Başkanımızla beraber bu projeyi geliştirmek için güzel bir altyapı hazırladık. Biz mevcut binamızın tadilatını isterken Belediye Başkanımız, ‘Ben de destek olacağım.’ dedi. Adeta yeni bir hastane yapma aşamasına geldik. Katkısı olan kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından imzaya geçildi. Proje yapımına ilişkin Protokolü Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Petkim A.Ş Adına Genel Müdür Yardımcısı Khalıg Mustafayev ve Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yalçın Koçyiğit imzaladı.