Aliağa'dan Deprem bölgesine yardım çağrısı

Aliağa'dan Deprem bölgesine yardım çağrısı
Editör: Haber Merkezi
06 Şubat 2023 - 14:34
Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla deprem bölgesine yardım çağrısında bulundu. Aliağa Belediyesi, Aliağa Kaymakamlığı ve AFAD ortaklığında yardım kampanyası başlatıldığını vurgulayan Kaymakam Zekeriya Güney, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşların katkılarıyla Aliağa'dan bölgeye yardımlar gönderileceğini kaydetti.
Aliağa Kaymakamı Güney açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bugüne kadar yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen Aliağa halkı olarak depremzedelerimizin yanında oluyoruz. Yardım etmek isteyen hemşehrilerimden ihtiyaç listesinde yer alan kullanılmamış ve yeni malzemeleri belirtilen toplama alanına getirmelerini rica ediyorum. Bu felaketi birlikte atlatacağız. Allah yardımcımız olsun...”

Deprem Bölgesi için acil ihtiyaç listesi:
Aliağa Kaymakamlığı tarafından açıklanan Deprem Bölgesi için acil ihtiyaç listesinde şu eşya ve gereçler bulunuyor; kullanılmamış battaniye, bot, mont, atkı, bere, çorap, termal içlik, kazak, kadın pedi, ıslak mendil, el feneri, pil, uyku tulumu, tüplü ısıtıcı, çocuk bezi, bebek maması, yatak, büyük minderden oluşan yardım malzemeleri.

Yardım Malzemeleri Gençlik Merkezi ve diğer noktalarda toplanacak
Vatandaşların katkılarıyla tedarik edilecek yardım malzemeleri Aliağa Gençlik Merkezi, Aliağa Belediyesi Lojistik Merkezi (Yeni Mahalle Belediye Düğün Salonu yanı), Helvacı ve Y. Şakran Hizmet Merkezi önünde kurulan alanda toplanacak.