Aliağa'dan bir atlı geçti

Aliağa'dan bir atlı geçti
Editör: Aliağa Medya
04 Kasım 2022 - 11:50

“Yaren” adındaki çok güzel ve bakımlı yarış atı, kovboy şapkası ve ilginç kıyafetleriyle geçtiği her yerde ilgi odağı oluyor. Adı Halit Can. 27 Yaşında. Çağdaş seyyah Halit Can, Rusya savaşı olmak üzere dünyadaki tüm savaşlara dikkat çekebilmek için Karamürsel'den “Yaren” adlı atıyla çıktığı yolculuğunda Aliağa'ya ulaştı. “Savaş hayır” diyen Can, seyahatinin 1. etabını Antalya'da tamamlayacak.

Atı Yaren ile birlikte Aliağa'ya ulaşan Halit Can, Aliağalılardan büyük ilgi gördü. Dikkat çekici güzellikteki ve eksiksiz koşumlarıyla atı, sırt çantası, outdoor kıyafetleri ve kovboy şapkası ile dikkat çeken gezgin, Aliağa'da atla terapi hizmeti verilecek olan Hippoterapi merkezinin önünden geçerken ilginç görüntü oluştu.

Savaşa Hayır demek için yollara düştü.

Dağ, bayır, dere, tepe demeden yollara Karamürsel'den Marmara, Ege ve Akdeniz şeklinde kıyı şehirleri boyunca oluşturduğu rotasının ilk etabını Antalya'da sonlandırmayı amaçlayan Halit Can Aliağa'yı  beğendiğini söyledi. Can (27) yazacağı kitabın gelirinin yüzde 70'ini dünyada 'Savaşa Hayır' diyen insanlık için çalışan kurumlara bağışlayacağını açıkladı.

Endüstriyel dağcıydı, gezgin oldu.

Gittiği bölgelerde geceyi açık havada atıyla birlikte geçiren Halit Can'ın mesleği Endüstriyel Dağcı. Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte “Savaşa Hayır” demek ve dünya kamuoyunu bu savaşın yıkımına dikkat çekmek için yollara düştüğünü kaydeden modern seyyah Can, “11 Mayısta Karamürsel'den yola çıktım. Gittiğim yerlerde Türk insanının misafirperverliği beni çok etkiliyor. Kıyı şeridini takip ederek Karamürsel'den Çanakkale'ye, oradan Kazdağları üzerinden Edremit ve Ayvalık'a ulaştım. Dikininin ardından da Aliağa'ya geldim. Antalya'ya kadar yolculuğum devam edecek” dedi.

Yaren ile Antalya'ya kadar gidecek

Atı Yaren ile birlikte Savaşa Hayır seyahatinin ilk etabını Antalya'da tamamlanacak olan halit Can, gittiği yerlerde vatandaşlardan gördüğü ilgiden dolayı da çok mutlu olduğunu kaydetti. Can, “Savaşa Hayır diyerek çıktığım yol toplamda bin 230 gün, bin 777 kilometre sonra Antalya’da sona erecek. Umarım bir nebze de olsa dünyadaki tüm savaşları durdurabilecek bir adım atmış olurum. Çocuklarımıza barış içinde, sağlıklı ve güzel bir dünya bırakmalıyız” dedi. Antalya’dan sonra bir başka atla yönünü doğuya çevireceğini belirten Can, “135 gün içerisinden Diyarbakır’a kadar, ondan sonrasında da Kars, Sarıkamış’ta turumu bitirmeyi planlıyorum.” diye konuştu