Aliağa 'daki okullarda deprem tatbikatı yapıldı

 Aliağa 'daki okullarda deprem tatbikatı yapıldı
Editör: Aliağa Medya
04 Mart 2022 - 22:32
İzmir'in Aliağa ilçesindeki okullarda, Türkiye'deki tüm okullarla olduğu gibi eş zamanlı deprem tatbikatı yapıldı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu öncülüğünde 81 ilde eş zamanlı olarak okullarda deprem tatbikatı gerçekleştirildi.
Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmi, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun ve ilçe Protokol üyeleri  de 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Petro Kimya Ortaokulu'nda düzenlenen deprem tatbikatına katıldı.
Tatbikat sırasında öğrencilere deprem anında nasıl davranılması gerektiği anlatıldı. Sirenlerin çalmasıyla birlikte öğrencilerle yaşam üçgeni oluşturdu. Ardından okulda bulunan herkes okul binasından dışarıya çıktı.
Tatbikat sonrası açıklama yapan Kaymakam Karaman ,” İzmir, deprem konusunda en riskli illerden biri. Ülkemiz, deprem ve afetlere çok açık bir ülke. Yakın zamanda bölgemizde    bir deprem yaşadık ve 117 canımızı verdik. 117 canımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Depreme her zaman hazırlıklı olmamız lazım. Tüm Türkiye'de depreme hazırlık tatbikatları yapıldı, biz de aynı saatte tüm okullarımızda tatbikatlar yaptık ve çocuklarımızın bilinçlenmesine katkı sağlamak istedik. Çocuklarımız deprem anında ve sonrasında neler yapacaklarını uygulayarak öğrendiler" dedi.