Aliağa'daki Facia'yı Katlı Kavşak Önledi

Aliağa'daki Facia'yı Katlı Kavşak Önledi
Editör: Aliağa Medya
05 Aralık 2022 - 23:58
İzmir’in Aliağa İlçesinde iddialara  freni  boşalan  Kamyon   kavşakta  bulunan sütünları çarparak  durabildi. Kaza  araç sürücüsü yaralandı .
Edinilen bilgiye göre, Güzel  Hisar caddesi de seyreden H.B  idaresindeki 35 FA 3875  plakalı Hafiyat   kamyonun  iddialara göre  freni boşaldı. Frenin  boşalması  araç sürücüsü  H.B. yönetimindeki 35 FA 3875  plakalı aracı  Eski Garaj  Kavşağındakşi sütunlara çarparak durabildi. Kaza Yaralan Arac sürücüsü H.B.  Aliağa Devlet Hastanesine kaldırıldı.

“Facia  Katlı Kavşak önledi.”

Vatandaşlar     kaza yerini Battı Çıktı kavşak  olmasından  dolayı büyük faciadan  dönüldüğünü   belirtiler. Yıllar önce bu tür kazaların meydana  geldiğini  kazaların ölümle sonuçlandığını dile getirdi. 
60 No.lu AliağaYolcu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Himmet Önder     Kavşağın yeniden düzenlenerek    Katlı kavşak olmasından ötürü büyük facia yaşanmadan  kazanın ucuz atlatıldı belirti.  Başkan  Önder Daha önceleri bu kavşaklarda bu tür kazaların olduğunu   belirten  Önder” Bildiğiniz üzere  burada  bu tür kazalar meydana geliyordu . Hatırlarsanız  sene 98-99  yıllarında  M-23    Güzelhisar  caddesinde   aynı şekilde frenleri boşalarak    Belediye otobüsü durağına girmişti. Vatandaşımız hayatını  kaybetti. Sanırsam  2013 yıllarında bir iş makinesi   freni boşalmış   İzmir Çanakkale yolu üzerinde  önce otomobile, ardından bir tır ve yolcu minibüsüne çarpmıştı. Kazada 1 vatandaşımız  hayatını kaybetti    3 kişi yaralanmıştı. Şimdiki ise  bugün yaşanan  kaza  şayet   İzmir Çanakkale   yolu    battı-çıktıdan önce olsaydı   Büyük facia yaşanacaktı.   Bu battı çıktı sayesinde  büyük  facia önlenmiştir. Bu kavşakta  Eskiden çok  kazalar oluyordu bazı  vatandaşlarımız hayatını  kaybediyordu Bazı  vatandaşlarımız yaralanıyordu. Kavşak yeniden düzenlendi  ve Güzel oldu. Şuana kadar  bu kaza dışında başka  yaralamalı kaza olmadı .“ dedi