Aliağa'da  zeytin hasadı ve sıkımı başladı

Aliağa'da  zeytin hasadı ve sıkımı başladı
Editör: Aliağa Medya
18 Ekim 2022 - 22:05
İzmir'in Aliağa  İlçesi'nde zeytin hasat sezonu açıldı. Sezonla birlikte zeytinyağı fabrikalarında erken hasat zeytin sıkımı da başladı. Oluklardan akan altın rengi zeytinyağı ve yüksek kalibreli yemelik zeytinler bir yıllık emek ve sabrın karşılığını almak isteyen üreticiyi umutlandırdı.

İlçede e bulunan 115 bin dekar tarımsal arazinin, 48 bin dekarlık alanında  zeytin üretimi yapılmaktadır. Tarımsal arazimizin nerdeyse yarısının zeytin üretimi yapıldığı ilçede Şakran , Helvacı ,Çıtak, Çaltılıdere , Güzelhisar,Uzun Hasanlar ,Aşağı şakran , Aşağı Şehit Kemal  mahalleleri ve çevredeki diğer üretim yerlerinde erken zeytin hasadı ve zeytin sıkımı başladı. Üreticiler olgunlaşan ilk ürünleri topladı.Yağlık olanların ilçede  bulunan  fabrikalara, sofralık olanların alım yapan kooperatif, firma ve tüccarlara ulaştırılması hareketliliği yaşanıyor. Sıkımı yapılan ilk ürünlerin asiditelerinin düşüklüğü, yemeklik olanlarının yüksek kalite ve kalibreleri memnuniyet veriyor.
 
Zeytin toplama işinde  bu yıl kadın işçiler 250 TL, erkekler işçiler ise 300  TL civarında yevmiye aldıkları  ve  üreticiler tarafından  zeytinde bu sene rekolteden çok büyük bir beklentilerin oluğu öğrenildi.