Aliağa'da yüz yüze eğitim yeniden başladı

Aliağa’da yüz yüze eğitim yeniden başladı

Aliağa'da yüz yüze eğitim yeniden başladı
Editör: Aliağa Medya
03 Mart 2021 - 02:11
Aliağa İlçesinde tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar, 8'inci ve 12'nci sınıflar eğitim öğretime açıldı. Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle okullarından ayrı kalan öğrenciler, arkadaşlarıyla buluşmanın heyecanını yaşadı.
Aliağa’deki tüm okullarda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilecek olması nedeniyle yeteri kadar dezenfektan ve maske dağıtımı sürdürüldü. İlçedeki deki okullar bünyesinde “Okulum Temiz Belgesi Projesi” kapsamında temizlik ve hijyen ile ilgili tüm önlemler alınarak, okul içerisindeki tüm sınıflar ve diğer bölümlerin dezenfekte işlemi yapılarak, sınıflarda her öğrencinin oturacağı sıralar ayrı ayrı belirlendi. Okulların bahçelerine pandemi ile ilgili görsel afişler asılarak, okul girişlerinde ateş ölçümü ve HES kodu sorgulaması başlatılırken, koridorlarda yeterli sayıda dezenfektan noktaları oluşturuldu. Ayrıca bina girişlerine hijyen paspasları yerleştirilirken okulların tüm derslikleri ve diğer alanlarına korona virüs konusunda bilgilendirme afişleri ve talimatlar asılarak, her teneffüste sınıfların havalandırılması için gerekli tedbirler de alındı.
Diğer okullarda olduğu gibi Atatürk ilkokulu ve ortaokulunda  Eğitime  başlayan okullarda öğrencilerin maske takmaya özen gösterdiği görüldü. Ailelerin ise okul bahçesine girişine izin verilmedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü  Dr.Erdogan Akyüz  okulları ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceleme yaptı . Okullarda e öğrencilerle sohbet eden Akyüz, kurum idareci ve öğretmenlerden bilgi aldı.İlçe Milli Eğitim  Müdürü  Dr.Erdogan Akyüz  , öğretmen ve öğrencilere Kovid-19 tedbirlerine uymaları gerektiğini hatırlattı.