Aliağa'da Yeni Şakran Projeleri Heyecan Yarattı

Aliağa'da Yeni Şakran Projeleri Heyecan Yarattı
Editör: Aliağa Medya
19 Mart 2024 - 15:43
Aliağa Belediye Başkanı ve MHP Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Serkan Acar, 2024-2029 dönemine ilişkin Yeni Şakran bölgesi projelerini sosyal medya üzerinden açıkladı. Eğitimden gençliğe, turizmden sosyal ve ekonomik gelişime kadar birçok alanda Şakran'ın çehresinin değişeceğinin müjdesini veren projeler büyük ilgi gördü.
Paylaşılan videoda Şakran Gençlik Merkezi, aqua parktan skate parka kadar birçok içeriği barındıran ve Şakran'ın cazibe merkezi olması hedeflenen Şakran Kent Park, Gölet ve çevresi Mesire alanı projesi, şehre turizm zenginliği katacak Şakran Kanal Rekreasyon Projesi, her türlü kültür sanat aktivitesinin yapılacağı Şakran Kültür Merkezi ve Atık Su Arıtma ve Kanalizasyon Projesi gibi çok sayıda projeye yer verildi.

Projeler arasında dikkat çekenlerden biri de Şakran Gençlik Merkezi. Gençlere yönelik çeşitli kurslar, atölyeler ve spor alanlarının yer alacağı merkez, Şakran'ın önemli bir buluşma noktası olması hedefleniyor.

Şakran Kent Parkı ise içerisinde aqua park, skate park, bisiklet yolları, yürüyüş parkurları ve piknik alanları gibi birçok içeriği barındıracak. Şehrin cazibe merkezi olması ve hem Şakranlılara hem de dışarıdan gelenlere keyifli vakit geçirme imkanı sunması planlanıyor.
Gölet ve çevresi Mesire alanı projesi ile de Şakran'da yeni bir yeşil alan oluşturulacak. Göletin etrafında yürüyüş ve bisiklet yolları, piknik alanları ve çocuk oyun alanları yer alacak.

Şakran Kanal Rekreasyon Projesi ise şehre turizm zenginliği katacak. Kanal boyunca yapılacak düzenlemelerle birlikte tekne turları ve çeşitli su sporları gibi aktiviteler sunulacak.
Her türlü kültür sanat aktivitesinin yapılacağı Şakran Kültür Merkezi de projeler arasında yer alıyor. Tiyatro, konser, sergi gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak merkez, Şakran'ın kültürel hayatına önemli katkıda bulunacak.
Atık Su Arıtma ve Kanalizasyon Projesi ile de Şakran'da altyapı çalışmaları tamamlanacak. Bu sayede hem çevre kirliliği önlenecek hem de daha sağlıklı bir yaşam ortamı sağlanacak.
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran projeleri ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"2024-2029 döneminde Şakran'ı bambaşka bir yere taşıyacağız. Eğitimden, gençliğe, turizmden sosyal ve ekonomik gelişime kadar birçok alanda Şakran'ın çehresini değiştirecek projelerimiz hazır. Bu projeler ile Şakran'ı daha modern, daha yaşanabilir ve daha cazibe bir hale getireceğiz."
Acar'ın açıkladığı Yeni Şakran projeleri, Şakranlılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Sosyal medyada yapılan yorumlarda projelerin Şakran için çok önemli olduğu ve Şakran'ın hak ettiği değeri göreceği belirtildi.