Aliağa'da Yaşanan Deprem  Kameralara  Yansındı

Editör: Aliağa Medya
31 Ekim 2020 - 03:23
Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir'in yanı sıra çevre illerde de hissedilen deprem, büyük panik yaşattı. Aliağa ilçesinde  Vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıktı , bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünü Ege Denizi’nde İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17,26 kilometre açığı olarak açıkladı.
Aliağa İlçesin merkezi ve çevre mahallerinde deprem  çok şiddetli bir şekilde hissedildi. Vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıktı . Aliağa’da ki depren anı ve deprem sonrası kamerlara yansıdı . İşte kamera görüntüleri 

 
 
15 saniye süren  Depremin  hemen ardından   Aliağa Kaymakamlığı tarafından depremde can ve mal kaybının olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
Aliağa Kaymakamlığından alınan bilgiye göre ilçede bazı binalarda  boya çatlakları dışında bir hasara rastlanmadığını belirti.
Deprem sonrası evlere girmeyen  vatandaşlar bir süre açıklar alanda parklarda ve sokaklarda bulundu.
Depremin ardından Aliağa  Kaymakamı Ömer Karaman  ve  Aliağa belediye başkanı Serkan Acar   İlçede yaptıkları incelemede  parklar’da  ,açık alanda ve diğer yerlerde bulunan   vatandaşların yanına  giderek geçmiş olsun dileklerini ileten Aliağa kaymakamı Ömer Karaman ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar vatandaşların bir isteklerin olup olmadıklarını  sordu. Kaymakam Ömer Karaman  kamu kurum ve kuruşları olarak bütün imkanlarıyla Aliağalıların yanında olduklarını belirtti.”