ALİAĞA'DA TURİSTLER COVİD19 TESTİ YAPTIRABİLECEK

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar ile korona virüsle mücadele kapsamında İzmir’in tüm ilçelerinde güvenli turizm sertifikalı tesislerde tatillerini geçiren ve yurt dışında ikamet eden misafirler istedikleri takdirde otelde, havalimanlarında veya test merkezlerinde Covid19 testi yaptırabilecek.

ALİAĞA'DA TURİSTLER COVİD19 TESTİ YAPTIRABİLECEK
Editör: Aliağa Medya
12 Ağustos 2020 - 16:20
İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında toplandı. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda güvenli turizm sertifikası alınması zorunlu olan 50 oda ve üzeri konaklama tesislerinde kalan yurt dışı ikamete sahip turistler, Covid19 testi numune alma işlemini tesiste görevlendirilecek sağlık personeli yardımında tesiste, anlaşmalı bir sağlık kurumunda veya havaalanlarında yaptırabilecek. Test ücreti havalimanı ve konaklama tesisinde 30 Avro, test merkezinde ise 110 Türk Lirası olacak.
 
SAĞLIK PERSONELİ SAYISI TESİSE GÖRE BELİRLENECEK
İzmir'de oda sayısının 50'in üzerinde konaklama tesislerinde hizmet verecek sağlık personeli sayısı haftanın her günü hizmet verecek şekilde ve tesis kapasitesine uygun olarak belirlenecek. Tesislerde yapılacak numune alınma işlemleri için her türlü hijyen ortamı, kişisel koruyucu ekipman ve tıbbi atıkların diğer atıklardan ayrı bertarafı için gerekli tedbirler işletmeler tarafından sağlanacak. Tesiste numune alma işlemlerinin koordinasyonundan sorumlu personel belirlenip ilgili kurum ve kuruluşlara irtibat kişisi, numune alan personel adları ve bu personelin iletişim bilgileri tesis işletmeleri tarafından bildirilecek.
 
TESİSLER BİLGİLENDİRME YAZISI BULUNDURACAK
Ülkelerine dönüşte Covid19 testi zorunluluğu bulunan turistler, gecikmelere veya yaşanabilecek yoğunluğa maruz kalmamak için yolculuklarından 48 saat önce test yaptıracak. Hasta olduğu tespit edilen turistler,  konakladıkları tesisin yönetimine, havalimanlarında ise danışma birimlerine hemen bilgi verecek. Öte yandan işletmeler de tesise girişte ve odalarda hasta olduğu tespit edilen misafirlerin gerekli birimlere hemen bilgi vermeleri gerektiğine ilişkin Türkçe ve en az iki yabancı dilde yazılı bilgilendirme yazısı bulunduracak.