Aliağa'da  'tarihi eser' operasyonu:2 gözaltı

Aliağa'da  'tarihi eser' operasyonu:2 gözaltı
Editör: Aliağa Medya
13 Ekim 2020 - 11:25
İzmir'in Aliağa ilçesinde  İl Jandarma Jandarma Komutanlığı ekipleri, edinilen istihbaratlar doğrultusunda, şüpheli iki şahsı takip ederek 130 parça Klasik, Helenistik, Roma, Beylikler ve Osmanlı dönemlerine dönemine ait tarihi eser ele geçirdi.
İzmir İl Jandarma Komutanlığı Ekiplerince, her türlü kaçakçılığın önlenmesi maksadıyla yürütülen istihbarı çalışmalar neticesinde; Şakran Mahallesinde ikamet eden A.M. ve A.K. isimli şahısların ellerinde bulunan tarihi eserleri satmaya çalıştıkları ve söz konusu tarihi eserleri araçlarında bulundurdukları İstihbarat bilgisine ulaştı
İzmir İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, Jandarma Suç Araştırma Timinin (JASAT) Tım Komutanlığı ile Aliağa Ilçe Jandarma Komutanlığı Unsurlarınca bir ekip oluşturularak ve aracın geçebileceği güzergâh belirlenerek yol kontrolü faaliyeti başladılar.Şüpheliler araçla birlikte yakalandı.

Ekiplerin araçta yaptıkları aramada Klasik, Helenistik, Roma, Beylikler ve Osmanlı dönemlerine ait 116 sikke, 4 madeni ok ucu, 3 hayvan figürü, 2 madalyon ucu ve 5 obje olmak üzere toplam 130 tarihi eser ele geçirdi. A.M. ve A.K. isimli sahıslar  gözaltına alındı.