Aliağa'da Taekwondo Kuşak Sınavı Yapıldı

Aliağa'da Taekwondo Kuşak Sınavı Yapıldı
Editör: Aliağa Medya
06 Haziran 2022 - 12:11
Aliağa ilçesinde yetenekli ve geleceğin sporcularını gün yüzüne çıkartılarak Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda ülkemize başarılar getirecek minik ve yıldız sporcuları yetiştirmek için açılan tekvando kurslarına katılan öğrenciler, kuşak sınavında başarılı olmak için ter döktü.
Türkiye Taekwondo Federasyonu Faliyet Programında yer alan 2022 2. Dönem Kuşak Sınavını Aliağa Gençlik Merkezi Spor Kulübü  kursuna  katılan öğrenciler ile Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi  taekwondo  kursuna katılan  113  öğrenci “Türkiye Taekwondo Federasyonu Faliyet Programında yer alan 2022 2. Dönem  kuşak sınavında öğrendikleri tekvando tekniklerini sergileyerek, beyazdan sarı kuşağa, yeşilden mavi kuşağa, kırmızıdan kırmızı siyaha terfi etme hakkı kazandı. 
Yetenekleriyle göz dolduran miniklerin performansı,  Sınav Komisyon Üyeleri  İzmir Büyük Şehir Belediyesi Antrenörleri Çetin TÜL Ve Caner Büke , Göztepe Spor Kulübü Antrenörü Ayşegül Doğan, Çiğli Belediyesi Antrenörü Osman Mendeş ,Antrenör Ziya Cönge, Ve Kulüp Diyetisyeni Zeynep Savranın ilgi odağı olurken  ailerinden tam not aldılar.
Başarılı olup bir üst kuşağa geçen tekvandoculara başarı belgeleri ve yeni kuşakları takdim edildi.
Sınav sonrasında kuşak sınavı hakkında bilgi veren Tekvando Antrenörü Ziya Cönge,” Sınavımızı gerçekleştirdik. Aliağa Gençlik Merkezi Spor Kulübü Sporcularıma, Aliağa Tüpraş Halkeğitim Merkezi Sporcularıma ve Komisyon üyelerimize teşekkür ediyorum. 
Anasınıfı grubu sporcularım sınava renk kattı kendilerini ayrıca tebrik eder tüm velilerime de ayrıca teşekkür ederim. Şimdi önümüzde Yıldızlar Türkiye Şampiyonası var  Aliağa Belediye Başkanımız Serkan ACAR ın desteği ile Müsabaka için Sivas’a gideceğiz, Temmuz ayında Minikler Türkiye Şampiyonası var önümüzde çok yoğun bir programımız var ve hedeflerimiz için Aliağa Gençlik Merkezinde yaz kurslarımız ile çalışmalarımız devam etmektedir.”diye konuştu