Aliağa'da  sahil bandı ve  parklar çocuklarla doldu

Aliağa’da  sahil bandı ve  parklar çocuklarla doldu

Aliağa'da  sahil bandı ve  parklar çocuklarla doldu
Editör: Aliağa Medya
14 Mayıs 2020 - 00:15
 
Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle evlerinde olan 0-14 yaş arası çocuklar yaklaşık iki ay sonra ilk kez dışarı çıktı. Parklar eskisi gibi çocuk sesleri ile dolup, taştı.
 
Aliağa genelinde bulunan bütün parklar çocuklara verilen sokağa çıkma izni ile bir anda şenlendi. Uzun bir aradır çocuk sesine hasret kalan sokaklar ve parklar, yeniden geleceğimizin teminatı çocuk sesleriyle şenlendi.
 
"Koronavirüs Ve Hijyen İçin Parklar Yeniden Dezenfekte Edildi"
 
Kontrollü sokağa çıkma izni öncesi ilçe genelinde bulunan bütün parkları peryodik olarak dezenfekte eden Aliağa  Belediyesi Ekipleri, parkları tekrar yıkayıp dezenfekte ederek çocuklar için hazır hale getirdi.

"Dışarıya çıktım Çok Mutluyum"

Kısıtlama nedeniyle parklardanve sahil bandından uzak kalan çocuklardan 11  yaşındaki Ümit Efe YurdakulÜmit Efe Yurdakul “Çok mutluyum 23 Nisan gibi geldi bana. Böyle içimde bir coşku vardı dışarıya çıkmak için. Onu da burada harcıyorum bu çoşkuyu.Dışarı çıktım, mutluyum.” diyerek bu duruma çok sevindiğini söyledi.

"Bu izinlerin devamını bekliyoruz”

Çocukları evde tutmanın çok zor olduğunu söyleyen Sunay Dönmez, “ben, Aliağa'da yaşıyorum. Bu  serbestlik tabi ki güzel oldu.Çocuklar için de eğlendiler,epey bir eğleniyorlar Ama tabii ki tedbiri elden bırakmamak lazım.Çünkü parklar çok kalabalık çocukları serbest bırakmamak gerekiyor yine de çok fazla. Hava almak güzel, herkes için de iyi oldu, değişiklik oldu. Teşekkür ederiz yani devletimize. Yine de tedbiri almak gerekiyor diye düşünüyorum ben. Yani çok serbest kalmamamız gerekiyor yine de.” ifadelerini kullandı.