Aliağa'da Park ve Sahil Bandı Gençlerle Doldu

İzmir’in Aliağa ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 15-20 yaş arasındaki gençler, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlikle uzun bir aradan sonra sokağa çıktı.

Editör: Aliağa Medya
15 Mayıs 2020 - 22:06

İzmir’in  Aliağa ilçesinde  yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 15-20 yaş arasındaki gençler, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlikle uzun bir aradan sonra sokağa çıktı.
Zeytinli parkıyla ile sahil Bandını  tercih eden gençler, sokağa çıkma kısıtlamasına verilen 4 saatlik molanın keyfini çıkardı. 20 yaş altı gençlere verilen 4 saatlik arada renkli görüntüler de ortaya çıktı. Yaklaşık 2 aydır evlerinden çıkmayan gençler, bisiklet bindi, voleybol oynadı   ve  kitap okudu , yürüyüş yapıp çimlerde oturarak deniz kenarında hava aldı.
Parkta oturmaya   ve dışarda kitap okumayı  özlediğini belirten İlayda Dilara “yaklaşık 2 ay boyunca  pandemi süreci yaşadık. Virüsden dolayı  karantina altında idik. Dışarı çıkmadık,  mümkün olduğu sürece .Sadece  ihtiyaçlar için dışarıya çıkmaya çalıştık .Dışarıda parkta oturmayı, kitap okumayı, gezmeyi, dolaşmayı özledik. Tabii ki sağlımız için  gerekli tedbir almayı  ve tedbirlere uymaya çalıştık.” Dedi
 Park ‘da  arkadaşları ile oturan Beril Tücaoğlu  da yaklaşık 2 ay sonra dışarıya çıktığı için mutlu olduğunu söyledi.
Öte  yandan  Bu zor günden  fedakârca  çalışan   sağlık ve  emniyet  çalışan ile bilim kuruluna teşekkür eden Yusuf Bacakoğlu “Y aklaşık 60 günden beri  dışarıya çıkamıyorduk pandemi süreci nedeni ile evden .Şimdi dışarıya çıktık  yine mutluyuz ama  yine  o eski günlerimizi  geri dönmeyi  istiyoruz, Arkadaşlarımızla yakın duramıyoruz .Tam istediklerimizi yapamıyoruz. Umarım bu pandemir süreci çabuk biter .O eski sağlığımızı geri döneriz. Allah sağlık çalışanlarımızdan ,emniyet çalışanlarımızdan,  bilim kurulundan, pandemi  sürecinde   çalışanlardan Allah razı olsun .Onlar olmasa ülkemiz daha çok kötü durumlarda karşılaşabilirdi. Umarım bu durum çabuk biter bizde eski sağlımıza çabuk kavuşabiliriz sağlıklı günler dilerim “ şeklinde konuştu