Aliağa'da Ormanlık Alanlarda Hummalı Çalışma

Aliağa'da Ormanlık Alanlarda Hummalı Çalışma
Editör: Aliağa Medya
08 Temmuz 2023 - 10:44

Aliağa’da Ormanlık Alanlarda Hummalı Çalışma



İzmir’in Aliağa ilçesinde Orman İşletme Şefliği  ile Aliağa Belediyesi iş birliğinde, ormanlık alanlarda yangına sebebiyet verebilecek unsurların ortadan kaldırılması amacıyla hummalı bir çalışma başladı. 

Sıcaklıkların da mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte harekete geçen iki kurum, kentin dört bir yanında dozer, greyder ve kamyon gibi iş makinaları yardımıyla orman yollarını açıyor. Orman yollarının açılmasının yanı sıra yangına sebebiyet verebilecek kuru otlar da temizleniyor. 

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLİYOR

Öte yandan, Aliağa Orman İşletme Şefliği, vatandaşların ormanlık alanların yakınlarında yangın riskini artıracak davranışlardan kaçınmaları konusunda uyarılarda bulunurken, ormanlık alanlarda görülebilecek en küçük ateşte 112 Acil Çağrı Merkezi Yangın İhbar Hattını aramaları gerektiği hususunda vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuyor. 

İzmir Valiliği Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, il genelinde belirlenen 26 bölgedeki ormanlık alana girişleri yangın riski nedeniyle 1 Temmuz-31 Ekim tarihleri arasında yasaklamıştı.
Aliağa İlçesindeki  merkez  ve kırsal mahallelerde  ormanlık alanlarda İlçe jandarma, emniyet ve Aliağa Oman Şefliği  ekipleri belirli aralıklarla denetim gerçekleştiriyor.