Aliağa 'da Nevruz kutlamalarında renkli görüntüler

Aliağa 'da Nevruz kutlamalarında renkli görüntüler
Editör: Aliağa Medya
22 Mart 2022 - 02:13
İzmir’in Aliağa ilçesinde ‘21 Mart Nevruz ve Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası’ kapsamında kutlama programı düzenlendi. Aynı zamanda ‘Ders zili iyilik için çalıyor’ kampanyası da gerçekleştirildi. Atatürk Ortaokulu bahçesinde organize edilen programda ateşten atlama, demir dövme, yumurta kırma gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikler sonunda kan bağışında bulunuldu.
 ‘Baharın müjdecisi’ olarak nitelendirilen Nevruz Bayramı etkinliğine  Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, Türk Kızılay Ege Bölge Müdürü Barış Dolaş, Türk Kızılay İzmir Başkan Vekili Tansu Kaya, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, oda başkanları, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi.
Program  saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Aliağa Müftüsü Ramazan Coşkun tarafından dua edildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Aliağa Atatürk Ortaokulu Sosyal Bilimler Öğretmeni Gül Ceylan yaptı. Nevruz’un yeni gün, yeni yılın ilk günü demek olduğunu belirten Ceylan, Türk’ün düşünce sisteminde baharın gelişinin çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Erdoğan Akyüz, “Bahar Bayramımız kutlu olsun”
Nevruz gününün tabiatın yeniden dirilişini ifade ettiğini belirten Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr.Erdoğan Akyüz, “Bugünün, tabiatımıza, insanımıza, doğamıza hayırlar getirmesini diliyorum. Aynı zamanda bugün gerçekleştirdiğimiz kan bağışı kampanyası düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitimin her anında yanımızda olan, ihtiyaçlarımızda bizi hiçbir zaman geri çevirmeyen Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tansu Kaya, “Türk Kızılayı, Türk insanının yardımseverliğinin bir göstergesidir”
Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz’ün ardından konuşmasını yapmak üzere Türk Kızılay İzmir Başkan Vekili Tansu Kaya kürsüye davet edildi. Kaya, “Kızılay 154 yıldır iyilik yolunda el ele veren, alan el ile veren el arasında bir köprü olan, dünyanın 198 ülkesinde operasyonel faaliyet icra eden 40 ülkesinde de temsilciliği olan dünyanın en büyük yardım organizasyonlarından birisidir. 93 Harbi olarak bildiğimiz Osmanlı Rus Harbinden sonra kurulmuş ve günümüze kadar ulaşmış bir organizasyondur. Daha önceleri sadece savaş meydanında ve cephe arkasında hizmet veren Kızılay zaman içerisinde operasyonel faaliyetlerini geliştirip doğal afet, yangın ve diğer insanların ihtiyaç duyduğu her hizmet alanında insanların yanında olan bir operasyon haline gelerek iyilik yolunda yolculuğuna devam etmiştir. Türk Kızılayı sizlerin bağrından kopan Türk insanının yardımseverliğinin bir göstergesidir. Malumu olduğunuz üzere doğal afetlerde her yerde Kızılayı görmemiz mümkündür. Kızılay aynı zamanda Kızılhaç teşkilatının da bir üyesidir. Bu münasebetle dünyanın her yerine yardımlarını ulaştırmaktadır. Bizler komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir anlayışına sahip bir milletin evlatları olarak yardım faaliyetlerimizi organize etmeye devam ediyoruz. İyiliğin siyaseti, dini, rengi, ırkı yoktur. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Çeşitli Etkinlikler Kutlamalara Renk Kattı

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından nevruz ateşinin yakılmasıyla devam eden programda demir dövme, yumurta kırma, halk oyunları ile Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı’nın gösterileri programa renk kattı.
Katılımcılardan Kan Bağışına Destek
Protokol üyeleri ve katılımcılar, ‘İzmir Sana Kanım Feda Projesi’ kapsamında İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türk Kızılay İzmir Şubesi, Atatürk İlk ve Ortaokulu tarafından organize edilen kampanyada kan bağışında bulundu.
"İzmir Sana Kanım Feda" projesi kapsamında yürütülen proje ile Aliağa Atatürk İlkokulu ve Aliağa Atatürk Ortaokulunda 2 yıl önce 626 ünite kan toplandığını ve bunun Ege Bölgesi'nde 1 günde toplanan kan bağışı miktarı açısından rekor olduğunu belirten Türk Kızılay Ege Bölge Müdürü Barış Dolaş” Bugün hedefimiz 1500 ünite üzeri kan bağışı toplayarak yeni bir rekor kırmak. Bugün nevruz etkinlikleriyle beraber kan bağışı faaliyetini eş zamanlı gerçekleştiriyoruz. Bizim 1500 ünite kan almakla beraber daha büyük bir hedefimiz var. İyilik tohumu da ekmeye çalışıyoruz. Çünkü buradaki öğrenciler, 10-15 yıl sonra geleceğin kan bağışçısı olarak bizim iyilik havuzumuza dahil olacaklar. İfadelerini kullandı.
    Rekor Kırılamadı
Gönüllü kan bağışının önemi konusunda öğrencilerin bilinçlenmesini sağlamak ve düzenli bağışçı sayısını arttırmak amacıyla kan bağışı kampanyası düzenleyen Atatürk İlk ve Ortaokulu, bu sayede Türkiye Kan Bağış Rekorunu da ele geçirmeyi hedefleniyordu. Sabahın Erken saatlerinde  vatandaşlar Kan bağışı vermeye başladı. Saat 15.30 İtibaren Sağlık Bakanlığı ve Kızılay’ın sistem arızası nedeni ile Vatandaşlar Kan vermek için beklediler. Saat:20.15  itabarıyla Okul İdaresinde yaptığımız görüşmelerde SaSağlık Bakanlığı ve Kızılay’ın sistem arızası nedeni ile nedeniyle   Bu saat itibarıyla Kan Bağışı Yapılamadığından dolayı Atatürk ortaokulundaki Türkiye Kan Bağış Rekoru Kırılamadı. Okul Müdürü Habib Bilgiç Okulun Sosyal Medya hesabında yaptığı Paylaşımda Şu İfadeleri kullandı "Çok değerli Aliağalılar, kıymetli velilerimiz ve çalışkan öğrencilerimiz ; Sağlık Bakanlığı ve Kızılay’ın sistem arızası nedeni ile Kızılay tarafından kan bağışı kampanyamız 15.30 itibari ile durdurulmuştur. Sistemin düzelmemesi üzerine kampanyamıza istemeyerek de olsak son vermiş durumundayız. Bağışta bulunan tüm Aliağalılara şükranlarımızı arz ediyoruz. Bekletmek zorunda kaldığımız ve kabul edemediğimiz tüm vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Çok soğuk bir günde sıcacık müthiş bir destek ve talep görmüş olmak, çocuklarımız için unutulamayacak anılar bıraktı. Tekrar tüm Aliağalılardan aksaklık için özür dileriz." diyerek paylaşımda bulundu