Aliağa'da Muhtarlar Günü kutlandı

Aliağa'da Muhtarlar Günü kutlandı
Editör: Aliağa Medya
19 Ekim 2023 - 10:55
19 Ekim tarihinin muhtarlar günü olarak ilan edilmesiyle birlikte kutlanan Muhtarlar Günü, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Aliağa’da da kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Siteler mahallesi muhtarı Fatma Divrik, Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Aliağa Belediyesi Personel Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkurt, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı törende saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okundu.

Karakuzu Mahallesi Muhtarı Mehmet Yamaner , yaptığı konuşmada, muhtarların önemine dikkat çeken Muhtar Yamaner Günümüzde  kendini yenileyen  kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak halkını  her zaman yanında ve hizmetinde olduğunu belirtti.

Yamaner “Muhtıralarımız mahallesinde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda vatandaşlarımızın  devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakların kapının muhtarlarımız olduğu bilinci önemli bir yer tutmaktadır.  Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bu yıl ki Muhtarlar günün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkada ile ebediyete intikal etmiş olan muhtarlarımıza Allah'tan Rahmet görev başındaki muhtarlarımıza sağlık ve başarılar diliyoruz.” İfadelerini kullandı